23948sdkhjf

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

Guldfågeln förbjuds att sälja sitt lager nuggets. Anledningen är att kasserat kött använts vid tillverkningen.

Livsmedelsverket förbjuder Guldfågeln att sälja av det 52 ton tunga lager nuggets som undersöktes vid en kontroll i förra veckan. Myndigheten kom fram till att företaget använt kasserat kött och bedömde därför att det inte kan användas till mat.

Enligt livsmedelsverket får inte kasserat kött tas tillbaka i livsmedelsproduktion. Det är däremot inte farligt att äta.

- Eftersom köttet inte är farligt att äta har vi inte krävt att företaget drar tillbaka det som redan finns i butik. Det är däremot självklart möjligt för inblandade företag att återkalla produkterna själva säger Christian Berking, senior veterinärinspektör på Livsmedelsverket, i ett pressmeddelande.

I ett inlägg på sin hemsida kommenterar Guldfågeln beslutet.

"Våra Chicken Nuggets innehåller endast kycklingkött som är fullständigt säkert att äta, det är inte på något sätt dåligt, varken smakmässigt, hållbarhetsmässigt eller bakteriologiskt.

Då Livsmedelsverket valt att ändra sitt tidigare beslut vill vi nu tillsammans med vår branschorganisation Svensk Fågel föra en dialog med myndigheten för att skapa klarhet kring bakgrunden till detta ändrade beslut. Till dess är utleverans av det parti som ligger på vårt lager stoppad, vi levererar istället ut nytillverkade nuggets med en sortering som Livsmedelsverket godkänner.

Guldfågelns produkter som finns i butiker, restauranger och storkök runt om i landet berörs inte alls av denna diskussion. Livsmedelsverkets beslut om leveransstopp gäller endast ett parti Chicken Nuggets som finns på vårt lager och inte har lämnat produktionsenheten, något återkallande är inte aktuellt."


Food Supply söker Guldfågeln för en kommentar.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.153