23948sdkhjf

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

Guldfågeln förbjuds att sälja sitt lager nuggets. Anledningen är att kasserat kött använts vid tillverkningen.

Livsmedelsverket förbjuder Guldfågeln att sälja av det 52 ton tunga lager nuggets som undersöktes vid en kontroll i förra veckan. Myndigheten kom fram till att företaget använt kasserat kött och bedömde därför att det inte kan användas till mat.

Enligt livsmedelsverket får inte kasserat kött tas tillbaka i livsmedelsproduktion. Det är däremot inte farligt att äta.

- Eftersom köttet inte är farligt att äta har vi inte krävt att företaget drar tillbaka det som redan finns i butik. Det är däremot självklart möjligt för inblandade företag att återkalla produkterna själva säger Christian Berking, senior veterinärinspektör på Livsmedelsverket, i ett pressmeddelande.

I ett inlägg på sin hemsida kommenterar Guldfågeln beslutet.

"Våra Chicken Nuggets innehåller endast kycklingkött som är fullständigt säkert att äta, det är inte på något sätt dåligt, varken smakmässigt, hållbarhetsmässigt eller bakteriologiskt.

Då Livsmedelsverket valt att ändra sitt tidigare beslut vill vi nu tillsammans med vår branschorganisation Svensk Fågel föra en dialog med myndigheten för att skapa klarhet kring bakgrunden till detta ändrade beslut. Till dess är utleverans av det parti som ligger på vårt lager stoppad, vi levererar istället ut nytillverkade nuggets med en sortering som Livsmedelsverket godkänner.

Guldfågelns produkter som finns i butiker, restauranger och storkök runt om i landet berörs inte alls av denna diskussion. Livsmedelsverkets beslut om leveransstopp gäller endast ett parti Chicken Nuggets som finns på vårt lager och inte har lämnat produktionsenheten, något återkallande är inte aktuellt."


Food Supply söker Guldfågeln för en kommentar.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Nyhetsbrev

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Arkiv

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11