23948sdkhjf

Bagerikedja mer innehållstransparenta

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Svensk kedja Ä-märker bagerierna. I höst väntar öppning av bageri i New York.

Fabrique Stenugnsbageris bagerier blir Ä-märkta vilket innebär att alla bakade produkter, som bröd, bullar och kakor, inte ska innehålla några mjölbehandlingsmedel eller tillsatt gluten och att inte produkterna ska innehålla några tillsatser.

Vi bakar bara på helt rent mjöl. 98 procent av allt mjöl som används idag innehåller alfaamylaser och askorbinsyra. Vi har ett helt rent mjöl utan dessa kemikalier och det är dessutom stenmalet. Då krävs det mer kunskap, teknik och känsla, men resultatet blir oslagbart och man får inte heller i sig dåligt gluten som många är känsliga för, säger Charlotta Zetterström, medgrundare och ägare.

Fabrique har 17 brödbutiker runt om i Stockholm och därtill bageri i Rute på Gotland och i London. Senare höst väntar öppning i New York.

Bagerikedjan arbetar även med att ta bort tillsatser ur övriga produkter som till exempel färdiga mackor, saft och marmelad.

För att det ska blir tydligt för kunden vad bröden innehåller har Fabrique i samband med Ä-märkningen dessutom tagit fram en pärm med alla ingrediensförteckningar som finns vid kassan i varje butik.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.115