23948sdkhjf

Dansk startup ska utmana restaurangerna

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Efter lyckad expansion i Danmark ska bolaget omfamna Sverige med hemleveranser av växtbaserad mat.

Den Köpenhamnsbaserade startupen Simple Feast grundades 2015 av entreprenörerna Jakob Jønck och Thomas Ambus. I går lanserades tjänsten även i Sverige. Företaget som levererar färdiglagad mat till dörren har nått stor framgång i grannlandet.

Läs också: Explosionen: Öppnar 104 butiker

– Jag kan inte lämna ut exakta siffror men vi har ökat väldigt snabbt i Danmark och har backning av riskkapitalbolag, säger expansionschefen Sam Myers till Fri Köpenskap.

Affärsidén bygger på kreativa matkoncept från växtbaserade ingredienser och levereras i boxar innehållandes tre måltider för antingen tre eller 4-5 personer. Maten kan beställas antingen vegetarisk eller vegansk och tar tio minuter att laga på spisen eller i ugnen.

– Sverige är en väldigt mogen marknad för vår affärsidé eftersom det finns en stor efterfrågan för klimatvänlig och hälsosam mat. Köttkonsumtionen nådde ett trendbrott och minskade för första gången under 2017.

Räckvidden omfattar inledningsvis Storstockholm men planen är att växa till andra storstäder i landet i slutet av året eller början av 2019.

Läs också: Systembolaget öppnar utlämningsställe

– Men vi drar inte gränsen där, vi planerar småningom att växa globalt.

Kedjan blir en konkurrent till restauranger och dagligvarukedjor på nätet. Maten levereras en dag i veckan och lagas enligt kedjan inledningsvis av stjärnkockar i Köpenhamn. Leveranserna sker i helt återvinningsbara boxar.

– Vi börjar så men planen är att öppna kök i Sverige när volymerna vuxit.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.114