23948sdkhjf

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Men Coca Cola är inte nöjda - ser bytet som en kränkning.

Fri Köpenskap har tidigare skrivit om den norska citronläsken Jallasprite som uppmanades av Coca Cola att ändra namn då de ansåg att namnet utgör varuintrång och att om en ändring inte skedde skulle de dra tillverkaren O. Mathisen inför rätta.

Läs också: Coca-Cola redo att bryta traditionen

Nu har O. Mathisen, gjort som Coca Cola velat och ändrat namn på sin produkt till JallaXXXXXX.

Det har inte fallit i god jord hos Coca Cola som i ett mejl till O. Mathisen säger att namnet nu förvisson inte liknar den populära läsken Sprite men att det istället ger intrycket av att Coca Cola censurerar företaget, och att det inte är acceptabelt.

O. Mathisen har redan tryckt upp och skickat ut 20 000 nya etiketter för att ersätta redan levererade flaskor och de anser sig ha uppfyllt Coca Colas krav.

– Vi har valt det här namnet för att det rent estetiskt var det det bästa med tanke på tidspressen. Vi har helt enkelt inte råd att lägga ner produktionen för en längre tid. I framtiden får vi se om vi kommer, eller har lust till att byta ut X-en mot ett annat namn säger Rikard Svensk på O. Mathisen till sidan VårtOslo.no.

Coca Cola har i en mejlväxling med företaget sagt att det är själva ordet Sprite, inte att det handlar om en citronläsk som är problemet och att namn som Jallacitron eller Jallabrus skulle vara acceptabla.

Mer om: Coca Cola | O.Mathisen
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Nyhetsbrev

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Arkiv

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Picadeli i storaffär

VIP-kockar volontärer i grötigt myskaos

Idag var det dags för Stadsmissionens årliga julgröt till förmån för hemlösa. De första 2000 portionerna tog slut i ett nafs. Ny leverans och praktiskt lagda Vip-kockar löste årets kockutmaning med bravur.

Styckmästarn med ny vd

De är bäst på street food

Matsas Mat, Korrito och The Good Gringo är finalister i kategorin Årets streetfood i Fast Food Awards 2019.

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Historiskt låg skörd av matpotatis

Sushikedja öppnar nytt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.121