23948sdkhjf

Da Matteo med orangeri

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

När Artilleristallarna utvecklas byggs även ett 60 kvadratmeter orangeri som kommer kaféet, bageriet och rosteriets gäster till gagn.

Artilleristallarna vid Magasinsgatan i Göteborg ska få uppfräschad fasad och igenmurade fönster ska öppnas.

Därtill byggs ett nytt orangeri på gården intill fastigheten. Orangeriet på 60 kvadratmeter med glasade partier i spröjs, limträbalkar och smidesdetaljer ska stå klart sent nästa vår och ge möjlighet till utevistelse året om för da Matteos gäster.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att utöka vår verksamhet på Magasinsgatan, där de tre verksamheter som samsas i lokalen, bageri, rosteri och kafé, kommer få ännu större plats. Något vi är extra glada över är det fina orangeriet som kommer binda ihop rosteri och bageri på övervåningen - samt skapa en till härlig oas på vad som är många göteborgares favoritplats, säger Pernilla Olow Gard, marknadsansvarig på da Matteo i en kommentar.

Ambitionen är att i nästa steg öppna upp garaget för Göteborgare och besökare genom nya verksamheter. Den del av dagens garage som ligger ovanpå butikerna kommer nu att omvandlas till butiksyta och möjliggör ytterligare en våning för nuvarande hyresgäster.

Arkitekt för nybyggnationen av orangeriet är Kaka arkitekter.

Mer om: da Matteo | Kafé | rosteri
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Nyhetsbrev

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Arkiv

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.215