23948sdkhjf

Da Matteo med orangeri

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

När Artilleristallarna utvecklas byggs även ett 60 kvadratmeter orangeri som kommer kaféet, bageriet och rosteriets gäster till gagn.

Artilleristallarna vid Magasinsgatan i Göteborg ska få uppfräschad fasad och igenmurade fönster ska öppnas.

Därtill byggs ett nytt orangeri på gården intill fastigheten. Orangeriet på 60 kvadratmeter med glasade partier i spröjs, limträbalkar och smidesdetaljer ska stå klart sent nästa vår och ge möjlighet till utevistelse året om för da Matteos gäster.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att utöka vår verksamhet på Magasinsgatan, där de tre verksamheter som samsas i lokalen, bageri, rosteri och kafé, kommer få ännu större plats. Något vi är extra glada över är det fina orangeriet som kommer binda ihop rosteri och bageri på övervåningen - samt skapa en till härlig oas på vad som är många göteborgares favoritplats, säger Pernilla Olow Gard, marknadsansvarig på da Matteo i en kommentar.

Ambitionen är att i nästa steg öppna upp garaget för Göteborgare och besökare genom nya verksamheter. Den del av dagens garage som ligger ovanpå butikerna kommer nu att omvandlas till butiksyta och möjliggör ytterligare en våning för nuvarande hyresgäster.

Arkitekt för nybyggnationen av orangeriet är Kaka arkitekter.

Mer om: da Matteo | Kafé | rosteri
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Nyhetsbrev

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Arkiv

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.102