23948sdkhjf

Da Matteo med orangeri

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

När Artilleristallarna utvecklas byggs även ett 60 kvadratmeter orangeri som kommer kaféet, bageriet och rosteriets gäster till gagn.

Artilleristallarna vid Magasinsgatan i Göteborg ska få uppfräschad fasad och igenmurade fönster ska öppnas.

Därtill byggs ett nytt orangeri på gården intill fastigheten. Orangeriet på 60 kvadratmeter med glasade partier i spröjs, limträbalkar och smidesdetaljer ska stå klart sent nästa vår och ge möjlighet till utevistelse året om för da Matteos gäster.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att utöka vår verksamhet på Magasinsgatan, där de tre verksamheter som samsas i lokalen, bageri, rosteri och kafé, kommer få ännu större plats. Något vi är extra glada över är det fina orangeriet som kommer binda ihop rosteri och bageri på övervåningen - samt skapa en till härlig oas på vad som är många göteborgares favoritplats, säger Pernilla Olow Gard, marknadsansvarig på da Matteo i en kommentar.

Ambitionen är att i nästa steg öppna upp garaget för Göteborgare och besökare genom nya verksamheter. Den del av dagens garage som ligger ovanpå butikerna kommer nu att omvandlas till butiksyta och möjliggör ytterligare en våning för nuvarande hyresgäster.

Arkitekt för nybyggnationen av orangeriet är Kaka arkitekter.

Mer om: da Matteo | Kafé | rosteri
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.09