23948sdkhjf

Chokladstout vann Nolia Beer Master 2018

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

"Jag gillar den moderna stouten med mycket smak och mycket laktos som är chock och krämiga"

Nu är vinnarna i Nolia Beers öltävling korade. Bryggverket blev en av de stora vinnarna med tre diplom. Dessa fick för vinst i klasserna amerikansk ipa, imperial stout samt som vinnare av bästa öl i tävlingen – Nolia Beer Master 2018.

– Inte för att vara kaxiga, men vi brygger inte för någon annan utan för oss själva, säger Patrik Hellström på Bryggverket i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Gustaf Marbrouk, Sthlm Bean to Bar och lagledare för Svenska konditorlandslaget, hörde av sig till oss, efter tips av bartendern Emil Åreng. Emil hade sagt att ”om du vill göra någon galen chokladig öl, hör av dig till bryggverket”. Så gjorde han det. Sedan tog vi fram ett recept och han skickade upp det vi ville ha, typ den bästa kakaon och de bästa kakaonibsen som finns att få tag på i Sverige. Jag gillar den moderna stouten med mycket smak och mycket laktos som är chock och krämiga.

Motivering till Nolia Beer Master 2018:

Kaakao Kaakao - Bryggverket (Imperial Stout)

"En Imperial stout som var svår att sluta sniffa på. Komplex och silkeslen men aldrig tung, en chokladig dröm som utgör ett lysande ackompanjemang till desserter, men kanske ännu hellre får utgöra en helt egen dessert i ett glas."
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Nyhetsbrev

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Arkiv

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Picadeli i storaffär

VIP-kockar volontärer i grötigt myskaos

Idag var det dags för Stadsmissionens årliga julgröt till förmån för hemlösa. De första 2000 portionerna tog slut i ett nafs. Ny leverans och praktiskt lagda Vip-kockar löste årets kockutmaning med bravur.

Styckmästarn med ny vd

De är bäst på street food

Matsas Mat, Korrito och The Good Gringo är finalister i kategorin Årets streetfood i Fast Food Awards 2019.

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Historiskt låg skörd av matpotatis

Sushikedja öppnar nytt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.105