23948sdkhjf

Chokladstout vann Nolia Beer Master 2018

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

"Jag gillar den moderna stouten med mycket smak och mycket laktos som är chock och krämiga"

Nu är vinnarna i Nolia Beers öltävling korade. Bryggverket blev en av de stora vinnarna med tre diplom. Dessa fick för vinst i klasserna amerikansk ipa, imperial stout samt som vinnare av bästa öl i tävlingen – Nolia Beer Master 2018.

– Inte för att vara kaxiga, men vi brygger inte för någon annan utan för oss själva, säger Patrik Hellström på Bryggverket i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Gustaf Marbrouk, Sthlm Bean to Bar och lagledare för Svenska konditorlandslaget, hörde av sig till oss, efter tips av bartendern Emil Åreng. Emil hade sagt att ”om du vill göra någon galen chokladig öl, hör av dig till bryggverket”. Så gjorde han det. Sedan tog vi fram ett recept och han skickade upp det vi ville ha, typ den bästa kakaon och de bästa kakaonibsen som finns att få tag på i Sverige. Jag gillar den moderna stouten med mycket smak och mycket laktos som är chock och krämiga.

Motivering till Nolia Beer Master 2018:

Kaakao Kaakao - Bryggverket (Imperial Stout)

"En Imperial stout som var svår att sluta sniffa på. Komplex och silkeslen men aldrig tung, en chokladig dröm som utgör ett lysande ackompanjemang till desserter, men kanske ännu hellre får utgöra en helt egen dessert i ett glas."
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Nyhetsbrev

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Arkiv

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Invigning av NK:s nya saluhall

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Mackmyra behöver pengar

Vigårda till Västerås

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.118