23948sdkhjf

Kockduo till Frippes

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Bröder är nya kreativa matledare på Dramatens bakficka.

Bröderna Peter Kappen och Ulf Kappen blir kreativa matledare på Frippe Dramatens bakficka som drivs av Rasta Kulturrestauranger.

Premiär sker i veckan med varsin signaturrätt på menyn och tillsammans med Dramatenrestaurangernas kökschef, Anders Danielsson, skapar de också en helt ny meny.

- Jag har haft nöjet att jobba med Peter i några år på Skansens Restauranger. Han är en fantastisk smaksättare och tillsammans med sin bror som enligt egen utsago är snäppet vassare kommer detta att bli en rolig resa. Vi har under året också passat på att renovera hela restaurangen och köket för att göra Frippe, Dramatens bakficka till vad den förtjänar att vara: en varm, bred kvarterskrog på klassisk mark, säger Fredrik Tervaniemi, vd på Rasta Kulturrestauranger i en kommentar.

Ulf Kappen kommer närmast från Melanders men har även ett förflutet som köksmästare från Gyldene Freden. Peter Kappen har som kock lång erfarenhet från flera prisade kök. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Nyhetsbrev

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Arkiv

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.106