23948sdkhjf

Hon är årets hederspristagare

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

En märkbart rörd Karin Fransson förärades RS Restauranger & Storköks och Svenska kockars Hederspris.

Karin Fransson tog emot utmärkelsen under stående ovationer. 

Motiveringen lyder;

"Med sin gärning är hon en föregångare genom att sätta säsong i centrum, visa på nytänkande, stort engagemang, hantverksskicklighet och grön gastronomi. Detta kombineras med att aldrig kompromissa med råvaran kvalitet och ursprung.

Tillsammans med en vilja att alltid utvecklas och blicka framåt, och förmågan att dela med sig av sitt kunnande till andra matlagare och en matintresserad allmänhet är hon en mentor och förebild.Årets mottagare av Hederspriset har under mer än tre decennier bidragit till att utveckla svensk gastronomi såväl regionalt som nationellt och flyttat fram dess positioner internationellt".

Karin Fransson föräras priset för sin långa karriär, nära fyra decennier, i gastronomins tjänst. 

Maria Pettersson, vice ordförande för Svenska Kockars Förening, tillade vid utdelningen av priset att Karin Fransson är en sann förebild och att det var en stor ära att dela ut priset till just denna föregångare inom svensk gastronomi.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Nyhetsbrev

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Arkiv

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Picadeli i storaffär

VIP-kockar volontärer i grötigt myskaos

Idag var det dags för Stadsmissionens årliga julgröt till förmån för hemlösa. De första 2000 portionerna tog slut i ett nafs. Ny leverans och praktiskt lagda Vip-kockar löste årets kockutmaning med bravur.

Styckmästarn med ny vd

De är bäst på street food

Matsas Mat, Korrito och The Good Gringo är finalister i kategorin Årets streetfood i Fast Food Awards 2019.

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Historiskt låg skörd av matpotatis

Sushikedja öppnar nytt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.095