23948sdkhjf

Krögare och restaurangutvecklare till Max - blir vice vd

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Han blir vice vd och innovations- och utvecklingschef för burgerkedjan. Han har arbetat i USA med varumärken som Godiva Chocolate, Sonic Drive-In och med Yum Brands där Pizza Hut ingår.

Claes Petersson tillträder som innovations- och utvecklingschef för Max Burgers den 1 december. Han ska arbeta tätt tillsammans med ägarfamiljen och  leda teamen för produktutveckling samt inköp och leverantörsled. Han kliver även in i ledningsruppen och blir vice vd.

Rollen har skräddarsytts efter Claes Peterssons "mångsidiga kompetens och internationella erfarenhet inom retail och restaurangbranschen", uppger kedjan.

Läs också: Hipster-Söder får egen Max-burgare

De senaste tolv åren har han bott i USA och arbetat med  internationella företag som Campbell Soup, Godiva Chocolate, hamburgerkedjan Sonic Drive-In och senast som Chief Innovation Officer på Yum Brands där bland annat Pizza Hut ingår.

– Det känns hedrande att få vara med och bygga vidare på MAX framgångssaga och jag delar passionen för smak och kvalitet som finns i företaget. Att sedan MAX har en ledande position bland världens restaurangföretag inom hållbarhet och klimatsmart mat är oerhört inspirerande, säger Claes Petersson.

Innan åren i USA ägde och drev Claes Petersson restaurang i Skåne.

Mer om: Max Burgers
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Panini släpper Amazon Go-koncept: ”Först på marknaden”

Paninis nya Grab and go-koncept ska ta matkedjan in i den tekniska framtiden.

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Nyhetsbrev

Ny marknadschef för Årets kock

Arkiv

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.115