23948sdkhjf

Krögare och restaurangutvecklare till Max - blir vice vd

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Han blir vice vd och innovations- och utvecklingschef för burgerkedjan. Han har arbetat i USA med varumärken som Godiva Chocolate, Sonic Drive-In och med Yum Brands där Pizza Hut ingår.

Claes Petersson tillträder som innovations- och utvecklingschef för Max Burgers den 1 december. Han ska arbeta tätt tillsammans med ägarfamiljen och  leda teamen för produktutveckling samt inköp och leverantörsled. Han kliver även in i ledningsruppen och blir vice vd.

Rollen har skräddarsytts efter Claes Peterssons "mångsidiga kompetens och internationella erfarenhet inom retail och restaurangbranschen", uppger kedjan.

Läs också: Han ska styra media på Max

De senaste tolv åren har han bott i USA och arbetat med  internationella företag som Campbell Soup, Godiva Chocolate, hamburgerkedjan Sonic Drive-In och senast som Chief Innovation Officer på Yum Brands där bland annat Pizza Hut ingår.

– Det känns hedrande att få vara med och bygga vidare på MAX framgångssaga och jag delar passionen för smak och kvalitet som finns i företaget. Att sedan MAX har en ledande position bland världens restaurangföretag inom hållbarhet och klimatsmart mat är oerhört inspirerande, säger Claes Petersson.

Innan åren i USA ägde och drev Claes Petersson restaurang i Skåne.

Mer om: Max Burgers
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.115