23948sdkhjf

Krögare och restaurangutvecklare till Max - blir vice vd

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Han blir vice vd och innovations- och utvecklingschef för burgerkedjan. Han har arbetat i USA med varumärken som Godiva Chocolate, Sonic Drive-In och med Yum Brands där Pizza Hut ingår.

Claes Petersson tillträder som innovations- och utvecklingschef för Max Burgers den 1 december. Han ska arbeta tätt tillsammans med ägarfamiljen och  leda teamen för produktutveckling samt inköp och leverantörsled. Han kliver även in i ledningsruppen och blir vice vd.

Rollen har skräddarsytts efter Claes Peterssons "mångsidiga kompetens och internationella erfarenhet inom retail och restaurangbranschen", uppger kedjan.

Läs också: Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

De senaste tolv åren har han bott i USA och arbetat med  internationella företag som Campbell Soup, Godiva Chocolate, hamburgerkedjan Sonic Drive-In och senast som Chief Innovation Officer på Yum Brands där bland annat Pizza Hut ingår.

– Det känns hedrande att få vara med och bygga vidare på MAX framgångssaga och jag delar passionen för smak och kvalitet som finns i företaget. Att sedan MAX har en ledande position bland världens restaurangföretag inom hållbarhet och klimatsmart mat är oerhört inspirerande, säger Claes Petersson.

Innan åren i USA ägde och drev Claes Petersson restaurang i Skåne.

Mer om: Max Burgers
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.108