23948sdkhjf

Hon vann SM i bullbakning

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

Framgångsreceptet: vit choklad, florsocker, mandel, kardemumma – och smör.

Nu har SM i bullbakning avgjorts. Juryn var helt överens om vem som skulle stå som vinnare i årets upplaga, arrangerat av tidningen Hemmets Journal.

De vinnande ingredienserna var vit choklad, florsocker, mandel och kardemumma. Ewa Backman, 61 år, från Julita utanför Katrineholm tänkte: ”Varför inte?” när hon skickade in sitt bästa bullrecept som tävlingsbidrag när årets Bull-SM gick av stapeln.

Ewas segerbullar var, enligt henne själv, kanelbullar med en tvist. Förutom redan nämnda ingredienser har hon ett annat trick för att få bullarna extra goda.

– Och så smör, förstås. Jag tar alltid i rejält med smör, för då blir de så mycket godare, säger Ewa i ett pressmeddelande.

Juryn bestod av redaktionsmedarbetare på Hemmets Journal och tävlingen utlystes i maj. Tävlingsreglerna var enkla och gick ut på att skicka in sitt bästa bullrecept på deg gjord av vetemjöl till redaktionen.

Förutom äran i att ha bakat Sveriges godaste bullar vann Ewa även en hushållsassistent. Något som hon får stor glädje av då hon har artros och därför kan ha besvär med att knåda deg.

– Därför är jag så väldigt glad och tacksam för att jag har vunnit en hushållsassistent i Bull-SM. Och jag ska inviga den med att baka matbröd, för det innebär alltid den svåraste knådningen. Men såklart ska jag baka bullar med den också, säger Ewa Backman.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Kommentarer

christina nilson-dag
Receptet tack!

Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.145