23948sdkhjf

Hon vann SM i bullbakning

Framgångsreceptet: vit choklad, florsocker, mandel, kardemumma – och smör.
Nu har SM i bullbakning avgjorts. Juryn var helt överens om vem som skulle stå som vinnare i årets upplaga, arrangerat av tidningen Hemmets Journal.

De vinnande ingredienserna var vit choklad, florsocker, mandel och kardemumma. Ewa Backman, 61 år, från Julita utanför Katrineholm tänkte: ”Varför inte?” när hon skickade in sitt bästa bullrecept som tävlingsbidrag när årets Bull-SM gick av stapeln.

Ewas segerbullar var, enligt henne själv, kanelbullar med en tvist. Förutom redan nämnda ingredienser har hon ett annat trick för att få bullarna extra goda.

– Och så smör, förstås. Jag tar alltid i rejält med smör, för då blir de så mycket godare, säger Ewa i ett pressmeddelande.

Juryn bestod av redaktionsmedarbetare på Hemmets Journal och tävlingen utlystes i maj. Tävlingsreglerna var enkla och gick ut på att skicka in sitt bästa bullrecept på deg gjord av vetemjöl till redaktionen.

Förutom äran i att ha bakat Sveriges godaste bullar vann Ewa även en hushållsassistent. Något som hon får stor glädje av då hon har artros och därför kan ha besvär med att knåda deg.

– Därför är jag så väldigt glad och tacksam för att jag har vunnit en hushållsassistent i Bull-SM. Och jag ska inviga den med att baka matbröd, för det innebär alltid den svåraste knådningen. Men såklart ska jag baka bullar med den också, säger Ewa Backman.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08