23948sdkhjf

Hon vann SM i bullbakning

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

Framgångsreceptet: vit choklad, florsocker, mandel, kardemumma – och smör.

Nu har SM i bullbakning avgjorts. Juryn var helt överens om vem som skulle stå som vinnare i årets upplaga, arrangerat av tidningen Hemmets Journal.

De vinnande ingredienserna var vit choklad, florsocker, mandel och kardemumma. Ewa Backman, 61 år, från Julita utanför Katrineholm tänkte: ”Varför inte?” när hon skickade in sitt bästa bullrecept som tävlingsbidrag när årets Bull-SM gick av stapeln.

Ewas segerbullar var, enligt henne själv, kanelbullar med en tvist. Förutom redan nämnda ingredienser har hon ett annat trick för att få bullarna extra goda.

– Och så smör, förstås. Jag tar alltid i rejält med smör, för då blir de så mycket godare, säger Ewa i ett pressmeddelande.

Juryn bestod av redaktionsmedarbetare på Hemmets Journal och tävlingen utlystes i maj. Tävlingsreglerna var enkla och gick ut på att skicka in sitt bästa bullrecept på deg gjord av vetemjöl till redaktionen.

Förutom äran i att ha bakat Sveriges godaste bullar vann Ewa även en hushållsassistent. Något som hon får stor glädje av då hon har artros och därför kan ha besvär med att knåda deg.

– Därför är jag så väldigt glad och tacksam för att jag har vunnit en hushållsassistent i Bull-SM. Och jag ska inviga den med att baka matbröd, för det innebär alltid den svåraste knådningen. Men såklart ska jag baka bullar med den också, säger Ewa Backman.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (1)
Startsidan just nu

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Nyhetsbrev

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Arkiv

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.465