23948sdkhjf

Hon vann SM i bullbakning

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

Framgångsreceptet: vit choklad, florsocker, mandel, kardemumma – och smör.

Nu har SM i bullbakning avgjorts. Juryn var helt överens om vem som skulle stå som vinnare i årets upplaga, arrangerat av tidningen Hemmets Journal.

De vinnande ingredienserna var vit choklad, florsocker, mandel och kardemumma. Ewa Backman, 61 år, från Julita utanför Katrineholm tänkte: ”Varför inte?” när hon skickade in sitt bästa bullrecept som tävlingsbidrag när årets Bull-SM gick av stapeln.

Ewas segerbullar var, enligt henne själv, kanelbullar med en tvist. Förutom redan nämnda ingredienser har hon ett annat trick för att få bullarna extra goda.

– Och så smör, förstås. Jag tar alltid i rejält med smör, för då blir de så mycket godare, säger Ewa i ett pressmeddelande.

Juryn bestod av redaktionsmedarbetare på Hemmets Journal och tävlingen utlystes i maj. Tävlingsreglerna var enkla och gick ut på att skicka in sitt bästa bullrecept på deg gjord av vetemjöl till redaktionen.

Förutom äran i att ha bakat Sveriges godaste bullar vann Ewa även en hushållsassistent. Något som hon får stor glädje av då hon har artros och därför kan ha besvär med att knåda deg.

– Därför är jag så väldigt glad och tacksam för att jag har vunnit en hushållsassistent i Bull-SM. Och jag ska inviga den med att baka matbröd, för det innebär alltid den svåraste knådningen. Men såklart ska jag baka bullar med den också, säger Ewa Backman.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (1)
Startsidan just nu

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Nyhetsbrev

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Arkiv

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Picadeli i storaffär

VIP-kockar volontärer i grötigt myskaos

Idag var det dags för Stadsmissionens årliga julgröt till förmån för hemlösa. De första 2000 portionerna tog slut i ett nafs. Ny leverans och praktiskt lagda Vip-kockar löste årets kockutmaning med bravur.

Styckmästarn med ny vd

De är bäst på street food

Matsas Mat, Korrito och The Good Gringo är finalister i kategorin Årets streetfood i Fast Food Awards 2019.

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Historiskt låg skörd av matpotatis

Sushikedja öppnar nytt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.097