23948sdkhjf

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

"Fru Hellmans chokladprodukter är helt fantastiska, både smak och estetik är i högsta klass"

Umeå-baserade företaget Förenade Matfabrikanterna blir majoritetsägare i Fru Hellmans Choklad AB. Det skriver man i ett pressmeddelande.

– Fru Hellmans chokladprodukter är helt fantastiska, både smak och estetik är i högsta klass. Ett stort driv och en stor kunskap finns under Jenny Hellmans ledning, säger Robin Karlsson, en av Förenade Matfabrikanternas grundare, i pressmeddelandet.

Förenade Matfabrikanterna Sverige AB startade 2017 och har som affärsidé att äga och utveckla små och medelstora livsmedelsproducenter som inte har resurser att växa själva. Som en del av Förenade Matfabrikanterna ges bolagen tillgång till de resurser som krävs för att ta nästa steg.

Med förvärvet av Fru Hellmans Choklad har man nu fyra bolag i koncernen, där Vindelns Rökeri, Norums Fiskrökeri och Fam. Hansen Charkuterier är bolagen sedan tidigare. Tillsammans omsätter bolagen närmare 60 miljoner kronor.

Jenny Hellman fortsätter som delägare och ansvarig för verksamheten.

– Vi är jätteglada över att nu vara en del av Förenade Matfabrikanterna, säger hon och fortsätter.

– Vi har letat efter möjligheten till en ägare som har driv och möjligheten att ta Fru Hellmans Choklad till en ny nivå. Vi känner att vi verkligen hittat rätt partner hos Förenade Matfabrikanterna. Det känns både roligt och tryggt att få ingå i en framsynt koncern tillsammans med de övriga duktiga mathantverkarna. Vi känner oss laddade för framtiden och ser fram emot ett spännande och intressant samarbete.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Panini släpper Amazon Go-koncept: ”Först på marknaden”

Paninis nya Grab and go-koncept ska ta matkedjan in i den tekniska framtiden.

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Nyhetsbrev

Ny marknadschef för Årets kock

Arkiv

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109