23948sdkhjf

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

"Fru Hellmans chokladprodukter är helt fantastiska, både smak och estetik är i högsta klass"
Umeå-baserade företaget Förenade Matfabrikanterna blir majoritetsägare i Fru Hellmans Choklad AB. Det skriver man i ett pressmeddelande.

– Fru Hellmans chokladprodukter är helt fantastiska, både smak och estetik är i högsta klass. Ett stort driv och en stor kunskap finns under Jenny Hellmans ledning, säger Robin Karlsson, en av Förenade Matfabrikanternas grundare, i pressmeddelandet.

Förenade Matfabrikanterna Sverige AB startade 2017 och har som affärsidé att äga och utveckla små och medelstora livsmedelsproducenter som inte har resurser att växa själva. Som en del av Förenade Matfabrikanterna ges bolagen tillgång till de resurser som krävs för att ta nästa steg.

Med förvärvet av Fru Hellmans Choklad har man nu fyra bolag i koncernen, där Vindelns Rökeri, Norums Fiskrökeri och Fam. Hansen Charkuterier är bolagen sedan tidigare. Tillsammans omsätter bolagen närmare 60 miljoner kronor.

Jenny Hellman fortsätter som delägare och ansvarig för verksamheten.

– Vi är jätteglada över att nu vara en del av Förenade Matfabrikanterna, säger hon och fortsätter.

– Vi har letat efter möjligheten till en ägare som har driv och möjligheten att ta Fru Hellmans Choklad till en ny nivå. Vi känner att vi verkligen hittat rätt partner hos Förenade Matfabrikanterna. Det känns både roligt och tryggt att få ingå i en framsynt koncern tillsammans med de övriga duktiga mathantverkarna. Vi känner oss laddade för framtiden och ser fram emot ett spännande och intressant samarbete.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065