23948sdkhjf

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

"Fru Hellmans chokladprodukter är helt fantastiska, både smak och estetik är i högsta klass"

Umeå-baserade företaget Förenade Matfabrikanterna blir majoritetsägare i Fru Hellmans Choklad AB. Det skriver man i ett pressmeddelande.

– Fru Hellmans chokladprodukter är helt fantastiska, både smak och estetik är i högsta klass. Ett stort driv och en stor kunskap finns under Jenny Hellmans ledning, säger Robin Karlsson, en av Förenade Matfabrikanternas grundare, i pressmeddelandet.

Förenade Matfabrikanterna Sverige AB startade 2017 och har som affärsidé att äga och utveckla små och medelstora livsmedelsproducenter som inte har resurser att växa själva. Som en del av Förenade Matfabrikanterna ges bolagen tillgång till de resurser som krävs för att ta nästa steg.

Med förvärvet av Fru Hellmans Choklad har man nu fyra bolag i koncernen, där Vindelns Rökeri, Norums Fiskrökeri och Fam. Hansen Charkuterier är bolagen sedan tidigare. Tillsammans omsätter bolagen närmare 60 miljoner kronor.

Jenny Hellman fortsätter som delägare och ansvarig för verksamheten.

– Vi är jätteglada över att nu vara en del av Förenade Matfabrikanterna, säger hon och fortsätter.

– Vi har letat efter möjligheten till en ägare som har driv och möjligheten att ta Fru Hellmans Choklad till en ny nivå. Vi känner att vi verkligen hittat rätt partner hos Förenade Matfabrikanterna. Det känns både roligt och tryggt att få ingå i en framsynt koncern tillsammans med de övriga duktiga mathantverkarna. Vi känner oss laddade för framtiden och ser fram emot ett spännande och intressant samarbete.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116