23948sdkhjf

En lagledares julbordsfavoriter

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

VM-aktuella Svenska Kocklanslaget är även julbordsaktuella på Viking Line. 

Julbordssäsongen på rederiet drar igång 16 november och julbordet, som är utvecklat i samarbete med VM-aktuella Svenska Kocklandslaget, blir i år ännu grönare också med ett utbud av veganska rätter.

RS Restauranger & Storköks chefredaktör Lisbeth Rauden har mött lagledare Fredrik Andersson som här berättar om sina fem julbordsmåsten. 

Förutom det tradionella julbordet finns i år även ett särskilt julbord komponerat för de yngsta resenärerna, framtaget för första gången  tillsammans med Svenska Juniorkocklandslaget. 200 000 julbord serveras under några veckors tid på rederiets sju fartyg.

Årets julbord innehåller bland annat klassiska julrätter som skinka, sill och Janssons frestelse men även vegansk skärgårdssill, sirapsstekt kålrot med krispig grönkål och vegansk tranbärskaka.

– Det har varit inspirerande att få ta ett helhetsgrepp om julborden för både vuxna och barn. Den röda tråden är rena, väl avvägda nordiska julsmaker tillsammans med grönare, fräschare alternativ. Vi tror att en bred smakpalett grundläggs redan i tidiga år, så därför har Juniorkocklandslagets Olle Broström tillsammans med rederiets kockar skapat lekfulla kombinationer såsom klippt prinskorv med smörstekta morotsblommor och chokladstekta kycklingklubbor med rödbetsklyftor. Vi hoppas att våra rätter ska smaka och ge en härlig julkänsla för både stora och små, säger Fredrik Andersson, lagledare för Svenska Kocklandslaget.


Svenska Kocklandslaget består av elva kockar och konditorer som under ledning av lagledare Fredrik Andersson just nu laddar inför Culinary World Cup 2018 som äger rum 23 till 29 november i Luxemburg. Även Svenska Juniorkocklandslaget som består av åtta unga kockar tävlar i VM i Luxemburg under ledning av lagledare Peter Jelksäter.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Nyhetsbrev

Ungas matval styrs av värderingar

Arkiv

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.121