23948sdkhjf

Slowfood på ny nivå

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I mars 2020 ska köksmästaren Filip Fasténs meny om tolv rätter serveras i Burträsk. Tillagning startar nu.

Filip Fastén, köksmästare på Guide Michelin-belönade Stockholmsrestaurangen Agrikultur, börjar nu att laga på en måltid som blir klar först om sexton månader efter otaliga långbakningar och fermenteringar.

Initiativtagare till satsningen är Norrmejerier och Västerbottensost som också är huvudingrediens i menyn. Tillsammans med Filipa Fastén vill Norrmejerier sätta fingret på och presentera ett motreaktionsprojekt mot att mat och matlagning förväntas gå allt snabbare och resultatet presenteras under en exklusiv middagssittning den 21 mars 2020.

Samtidigt som Filip Fastén börjar laga maten, som bland annat innefattar att baka morötter i dyngstack och fermentera vitlök på startar ystningen och tillverkningen av Västerbottensost, som är en av huvudingredienserna i måltiden.

Världens Långsammaste Recept som projektet heter presenteras i bland annat sociala medier

Västerbottensost är en viktig del av vår svenska tradition och det är få smaker som är så utmärkande. I det här unika och spännande samarbetet hoppas jag att vi kommer bevisa våra gemensamma värderingar och berika den svenska matscenen, säger Filip Fastén i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Panini släpper Amazon Go-koncept: ”Först på marknaden”

Paninis nya Grab and go-koncept ska ta matkedjan in i den tekniska framtiden.

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Nyhetsbrev

Ny marknadschef för Årets kock

Arkiv

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.104