23948sdkhjf

Slowfood på ny nivå

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I mars 2020 ska köksmästaren Filip Fasténs meny om tolv rätter serveras i Burträsk. Tillagning startar nu.

Filip Fastén, köksmästare på Guide Michelin-belönade Stockholmsrestaurangen Agrikultur, börjar nu att laga på en måltid som blir klar först om sexton månader efter otaliga långbakningar och fermenteringar.

Initiativtagare till satsningen är Norrmejerier och Västerbottensost som också är huvudingrediens i menyn. Tillsammans med Filipa Fastén vill Norrmejerier sätta fingret på och presentera ett motreaktionsprojekt mot att mat och matlagning förväntas gå allt snabbare och resultatet presenteras under en exklusiv middagssittning den 21 mars 2020.

Samtidigt som Filip Fastén börjar laga maten, som bland annat innefattar att baka morötter i dyngstack och fermentera vitlök på startar ystningen och tillverkningen av Västerbottensost, som är en av huvudingredienserna i måltiden.

Världens Långsammaste Recept som projektet heter presenteras i bland annat sociala medier

Västerbottensost är en viktig del av vår svenska tradition och det är få smaker som är så utmärkande. I det här unika och spännande samarbetet hoppas jag att vi kommer bevisa våra gemensamma värderingar och berika den svenska matscenen, säger Filip Fastén i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.171