23948sdkhjf

Det här är årets bästa charkuterier

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Allt från julskinka, leverpastej och falukorv prisade på Chark-SM.

För tionde gången så har Chark-SM gått av stapeln och 17 vinnare korades i en rad olika kategorier.

Läs också: De lanserar svensk pizzaskinka

Sveriges bästa julskinka görs av Björk & Co för andra gången i rad och bland årets mästare hittar man också Lökkorv från HKScan, Falukorv Basturökt från Nordchark i Luleå samt Högrevshamburgare e-c kappa från Nacka Köttprodukter.

– Det är fantastiskt att se vilken toppklass som finns bland våra svenska charkuterier, vem säger att du behöver åka till Italien för att äta gott lufttorkat? säger Annika Altskär, tävlingsledare Chark-SM i ett pressmeddelande.

Totalt tävlade cirka 700 charkuterier från 55 företag i i de 17 olika kategorierna. Alla produkterna blindtestades av ett 40-tal olika domare och alla charkuterier som var felfria i bedömningen belönas med en guldkvalitetsstämpel.

Chark-SM anordnas vartannat år sedan 2001 och arrangeras av RISE. I år korades vinnarna den 8 november i Eriksbergshallen i Göteborg. Huvudsponsorer var Lyckeby Culinar, Svensk Charksupport, Svenskt kött och PCS.

Alla Svenska Mästare i Chark-SM 2018

Klass Företag Produkt
Falukorv Nordchark i Luleå Falukorv Basturökt
Köttbullar och hamburgare Nacka Köttprodukter Högrevshamburgare e-c  kappa
Julskinka Björk & Co Julskinka, kokt
Kokta helköttsprodukter Jokkmokks Korv & Rökeri Lavkokt skinka
Rökta helköttsprodukter Vindelns Rökeri Vindelnrökt Fläskkarré
Lufttorkade/kallrökta hela köttprodukter Jokkmokks Korv & Rökeri Bresaola
Klassiskt kryddade korvar Helmut Walch Charkuteri Frankfurter
Milt kryddade korvar Lindvalls Chark Viltkorv med prästost
Starkt kryddade korvar KLS Ugglarps/Charkprodukter Charkprodukter Jalapeno/cheddarkorv
Grillkorv, skinnfri Lindvalls Chark Högrevskorv
Isterband Atria Sverige Charkdelikatesser Gammaldags Isterband
Kallrökt, torkad korv Jokkmokks Korv & Rökeri Salami fänkål
Rökt påläggskorv HKScan  Läckökorv
Pastej och sylta Per i Viken Chark Leverpastej
Traditionell chark Vaggeryds Chark Pölsa
Bacon och rökt sidfläsk Signal & Andersson Charkuterifabrik Bacon
Färskkorv J. Pettersons Chark Färskkorv Västerbottensost
Mer om:Chark |Chark-SM
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Nyhetsbrev

Vegan stämmer Burger King

Arkiv

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111