23948sdkhjf

Det här är årets bästa charkuterier

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Allt från julskinka, leverpastej och falukorv prisade på Chark-SM.

För tionde gången så har Chark-SM gått av stapeln och 17 vinnare korades i en rad olika kategorier.

Sveriges bästa julskinka görs av Björk & Co för andra gången i rad och bland årets mästare hittar man också Lökkorv från HKScan, Falukorv Basturökt från Nordchark i Luleå samt Högrevshamburgare e-c kappa från Nacka Köttprodukter.

– Det är fantastiskt att se vilken toppklass som finns bland våra svenska charkuterier, vem säger att du behöver åka till Italien för att äta gott lufttorkat? säger Annika Altskär, tävlingsledare Chark-SM i ett pressmeddelande.

Totalt tävlade cirka 700 charkuterier från 55 företag i i de 17 olika kategorierna. Alla produkterna blindtestades av ett 40-tal olika domare och alla charkuterier som var felfria i bedömningen belönas med en guldkvalitetsstämpel.

Chark-SM anordnas vartannat år sedan 2001 och arrangeras av RISE. I år korades vinnarna den 8 november i Eriksbergshallen i Göteborg. Huvudsponsorer var Lyckeby Culinar, Svensk Charksupport, Svenskt kött och PCS.

Alla Svenska Mästare i Chark-SM 2018

Klass Företag Produkt
Falukorv Nordchark i Luleå Falukorv Basturökt
Köttbullar och hamburgare Nacka Köttprodukter Högrevshamburgare e-c  kappa
Julskinka Björk & Co Julskinka, kokt
Kokta helköttsprodukter Jokkmokks Korv & Rökeri Lavkokt skinka
Rökta helköttsprodukter Vindelns Rökeri Vindelnrökt Fläskkarré
Lufttorkade/kallrökta hela köttprodukter Jokkmokks Korv & Rökeri Bresaola
Klassiskt kryddade korvar Helmut Walch Charkuteri Frankfurter
Milt kryddade korvar Lindvalls Chark Viltkorv med prästost
Starkt kryddade korvar KLS Ugglarps/Charkprodukter Charkprodukter Jalapeno/cheddarkorv
Grillkorv, skinnfri Lindvalls Chark Högrevskorv
Isterband Atria Sverige Charkdelikatesser Gammaldags Isterband
Kallrökt, torkad korv Jokkmokks Korv & Rökeri Salami fänkål
Rökt påläggskorv HKScan  Läckökorv
Pastej och sylta Per i Viken Chark Leverpastej
Traditionell chark Vaggeryds Chark Pölsa
Bacon och rökt sidfläsk Signal & Andersson Charkuterifabrik Bacon
Färskkorv J. Pettersons Chark Färskkorv Västerbottensost
Mer om:Chark |Chark-SM
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125