23948sdkhjf

Det här är årets bästa charkuterier

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Allt från julskinka, leverpastej och falukorv prisade på Chark-SM.

För tionde gången så har Chark-SM gått av stapeln och 17 vinnare korades i en rad olika kategorier.

Läs också: De lanserar svensk pizzaskinka

Sveriges bästa julskinka görs av Björk & Co för andra gången i rad och bland årets mästare hittar man också Lökkorv från HKScan, Falukorv Basturökt från Nordchark i Luleå samt Högrevshamburgare e-c kappa från Nacka Köttprodukter.

– Det är fantastiskt att se vilken toppklass som finns bland våra svenska charkuterier, vem säger att du behöver åka till Italien för att äta gott lufttorkat? säger Annika Altskär, tävlingsledare Chark-SM i ett pressmeddelande.

Totalt tävlade cirka 700 charkuterier från 55 företag i i de 17 olika kategorierna. Alla produkterna blindtestades av ett 40-tal olika domare och alla charkuterier som var felfria i bedömningen belönas med en guldkvalitetsstämpel.

Chark-SM anordnas vartannat år sedan 2001 och arrangeras av RISE. I år korades vinnarna den 8 november i Eriksbergshallen i Göteborg. Huvudsponsorer var Lyckeby Culinar, Svensk Charksupport, Svenskt kött och PCS.

Alla Svenska Mästare i Chark-SM 2018

Klass Företag Produkt
Falukorv Nordchark i Luleå Falukorv Basturökt
Köttbullar och hamburgare Nacka Köttprodukter Högrevshamburgare e-c  kappa
Julskinka Björk & Co Julskinka, kokt
Kokta helköttsprodukter Jokkmokks Korv & Rökeri Lavkokt skinka
Rökta helköttsprodukter Vindelns Rökeri Vindelnrökt Fläskkarré
Lufttorkade/kallrökta hela köttprodukter Jokkmokks Korv & Rökeri Bresaola
Klassiskt kryddade korvar Helmut Walch Charkuteri Frankfurter
Milt kryddade korvar Lindvalls Chark Viltkorv med prästost
Starkt kryddade korvar KLS Ugglarps/Charkprodukter Charkprodukter Jalapeno/cheddarkorv
Grillkorv, skinnfri Lindvalls Chark Högrevskorv
Isterband Atria Sverige Charkdelikatesser Gammaldags Isterband
Kallrökt, torkad korv Jokkmokks Korv & Rökeri Salami fänkål
Rökt påläggskorv HKScan  Läckökorv
Pastej och sylta Per i Viken Chark Leverpastej
Traditionell chark Vaggeryds Chark Pölsa
Bacon och rökt sidfläsk Signal & Andersson Charkuterifabrik Bacon
Färskkorv J. Pettersons Chark Färskkorv Västerbottensost
Mer om:Chark |Chark-SM
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094