23948sdkhjf

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Torsdag den 8 november, medverkade Stefan Calrell, försäljningsdirektör offentlig marknad hos Martin & Servera, i tv-programmet Maträddarna som gett sig ut på en resa för att stoppa matsvinnet.

I programmet diskuterades hur vi kan använda köttet från hönor som tidigare varit värphöns. Paul tillagade en burgare på hönsfärs. Stefan Calrell fick smaka och komma med synpunkter på produkten vad gäller smak och utseende, men också om produktens kommersiella möjligheter.

– Vi vill göra något åt att många gamla värphöns idag slaktas utan att köttet används. Efter programmet har vi på Martin & Servera inlett ett samarbete med Kronfågel i syfte att ta fram en produkt på hönsfärs för offentlig marknad, säger Stefan Calrell i ett pressmeddelande.

Nu finns en testprodukt i form av en hönsfärsburgare som provsmakades i veckan. Den har stor potential, men det är en bit kvar för att landa projektet i en färdig produktlansering. Det krävs mer tester, kalkylering, paketering och marknadsföring. Målet är att produkten ska finnas för försäljning någon gång under våren.

– Med ekologisk hönsfärsburgare kan vi möta det offentliga kökets höga ambitioner om att minska både matsvinn och öka andelen ekologiskt. Vi tycker det här är ett fantastiskt roligt samarbete med goda förutsättningar att lyckas, säger Charlotte Rosta, Brand Manager på Kronfågel.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Nyhetsbrev

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Arkiv

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.1