23948sdkhjf

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Sedan 1 år tillbaka är Tommy Myllymäki Finnairs signaturkock och nu introducerar flygbolaget Hear the Taste i Sverige som är ett musiksamarbete med Roxette och Tommy Myllymäki.

Tanken är att musiken ska dämpa det brummande flygplansljudet som gör att exempelvis söta och salta smaker försvagas, medan umami och bittra smaker förstärks.

Ljudbilden är baserad på Roxettes superhit The Look och därtill har Per Gessle låtit sig inspireras den helt nya menyn som kocken plockat fram för Finnairs business class. Denna upplevelse kommer att vara tillgänglig för alla business class-resenärer på våra långdistansrutter från Helsingfors fram till i februari nästa år.

– Hear the Taste är ett väldigt roligt och intressant projekt. Viktigast för mig som kock är givetvis att maten jag tillagar är välsmakande. Men den måste även se bra ut på tallriken, då ögat är vårt mest dominerande sinne. Genom att addera musik och hörsel på det lägger Finnair på ytterligare ett lager för att förhöja matupplevelsen och tilltala ännu fler sinnen hos sina resenärer, säger Tommy Myllymäki i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Nyhetsbrev

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Arkiv

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Äntligen invigningsdatum för Max flaggskepp vid Medborgarplatsen

Firar med att introducera en ny Medis-burgare.

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.132