23948sdkhjf

Lanserar svensk ekologisk sriracha

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

Chilifrukterna odlas utanför Landskrona.

Skånsk Chili är först i Sverige med att lansera en svensk ekologisk sriracha. Chilisåsen är tillverkad av paprika och chili från egna ekologiska odlingar utanför Landskrona. Det skriver man i ett pressmeddelande.

Skånsk Chili har under sex år byggt upp sin verksamhet utanför Landskrona med egna odlingar av chilifrukt och egen produktion av olika chilisåser. I sortimentet finns tolv olika såser med varierande hetta – från milda till superheta. Inför Nordic Organic Food Fair i Malmö den 14-15 november lanserades två nyheter, dels en ekologisk sriracha, dels en nordisk variant av den klassiska tabascon gjord på svenska lingon och blåbär samt egenodlad habanero.

­– Jag har japanskt påbrå och har även bott i Tokyo där jag kom i kontakt med mat från hela världen. När jag kom tillbaka till Sverige tyckte jag att det var svårt att hitta råvarorna till mina kryddstarka favoriträtter. Då växte idén bakom Skånsk Chili fram – att odla egen chili och tillverka egna chilisåser, säger Sakura Kristina Holmqvist, grundare av Skånsk Chili, i pressmeddelandet.

Chiliodlingen ligger i utkanten av Asmundtorp öster om Landskrona. Odlingen är ekologiskt certifierad. Det innebär bland annat att Skånsk Chili använder rovinsekter som äter upp bladlöss och andra skadeinsekter istället för kemiska bekämpningsmedel och gödslar med grannens hästgödsel istället för att använda konstgödsel. Odlingen är också klimatvänlig då de följer årstiderna och endast odlar under sommarhalvåret.

– Skånsk Chili är en av många innovativa svenska ekologiska uppstickare som vågar utmana, förnya och berika mat-Sverige, säger Charlotte Bladh André, vd på Organic Sweden.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Myllymäkis nya stjärnkrog letar talanger

Restaurangen på Djurgården börjar äntligen ta form.

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Uteserveringar utöver det vanliga

Svensk mästare i hembryggd öl

Nytt barteam när Corner Club nyöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Nyhetsbrev

Jinx utökar – öppnar restaurang

Arkiv

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.129