23948sdkhjf

Lanserar svensk ekologisk sriracha

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

Chilifrukterna odlas utanför Landskrona.

Skånsk Chili är först i Sverige med att lansera en svensk ekologisk sriracha. Chilisåsen är tillverkad av paprika och chili från egna ekologiska odlingar utanför Landskrona. Det skriver man i ett pressmeddelande.

Skånsk Chili har under sex år byggt upp sin verksamhet utanför Landskrona med egna odlingar av chilifrukt och egen produktion av olika chilisåser. I sortimentet finns tolv olika såser med varierande hetta – från milda till superheta. Inför Nordic Organic Food Fair i Malmö den 14-15 november lanserades två nyheter, dels en ekologisk sriracha, dels en nordisk variant av den klassiska tabascon gjord på svenska lingon och blåbär samt egenodlad habanero.

­– Jag har japanskt påbrå och har även bott i Tokyo där jag kom i kontakt med mat från hela världen. När jag kom tillbaka till Sverige tyckte jag att det var svårt att hitta råvarorna till mina kryddstarka favoriträtter. Då växte idén bakom Skånsk Chili fram – att odla egen chili och tillverka egna chilisåser, säger Sakura Kristina Holmqvist, grundare av Skånsk Chili, i pressmeddelandet.

Chiliodlingen ligger i utkanten av Asmundtorp öster om Landskrona. Odlingen är ekologiskt certifierad. Det innebär bland annat att Skånsk Chili använder rovinsekter som äter upp bladlöss och andra skadeinsekter istället för kemiska bekämpningsmedel och gödslar med grannens hästgödsel istället för att använda konstgödsel. Odlingen är också klimatvänlig då de följer årstiderna och endast odlar under sommarhalvåret.

– Skånsk Chili är en av många innovativa svenska ekologiska uppstickare som vågar utmana, förnya och berika mat-Sverige, säger Charlotte Bladh André, vd på Organic Sweden.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.113