23948sdkhjf

Lanserar svensk ekologisk sriracha

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

Chilifrukterna odlas utanför Landskrona.

Skånsk Chili är först i Sverige med att lansera en svensk ekologisk sriracha. Chilisåsen är tillverkad av paprika och chili från egna ekologiska odlingar utanför Landskrona. Det skriver man i ett pressmeddelande.

Skånsk Chili har under sex år byggt upp sin verksamhet utanför Landskrona med egna odlingar av chilifrukt och egen produktion av olika chilisåser. I sortimentet finns tolv olika såser med varierande hetta – från milda till superheta. Inför Nordic Organic Food Fair i Malmö den 14-15 november lanserades två nyheter, dels en ekologisk sriracha, dels en nordisk variant av den klassiska tabascon gjord på svenska lingon och blåbär samt egenodlad habanero.

­– Jag har japanskt påbrå och har även bott i Tokyo där jag kom i kontakt med mat från hela världen. När jag kom tillbaka till Sverige tyckte jag att det var svårt att hitta råvarorna till mina kryddstarka favoriträtter. Då växte idén bakom Skånsk Chili fram – att odla egen chili och tillverka egna chilisåser, säger Sakura Kristina Holmqvist, grundare av Skånsk Chili, i pressmeddelandet.

Chiliodlingen ligger i utkanten av Asmundtorp öster om Landskrona. Odlingen är ekologiskt certifierad. Det innebär bland annat att Skånsk Chili använder rovinsekter som äter upp bladlöss och andra skadeinsekter istället för kemiska bekämpningsmedel och gödslar med grannens hästgödsel istället för att använda konstgödsel. Odlingen är också klimatvänlig då de följer årstiderna och endast odlar under sommarhalvåret.

– Skånsk Chili är en av många innovativa svenska ekologiska uppstickare som vågar utmana, förnya och berika mat-Sverige, säger Charlotte Bladh André, vd på Organic Sweden.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nyhetsbrev

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Arkiv

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Menigo omorganiserar och varslar

Här öppnar Max-restaurang nummer 122

Etablerar sig i Västervik – och snart öppnar den första restaurangen på Södermalm.

Framstående kvinnor inom gastronomi prisade

Vinnare i nio kategorier tog emot pris på Stellagalan.

1

Ny krogguide för vegetarianer

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.142