23948sdkhjf

Så ska Avenyfamiljen bli mer klimatsmarta

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Restaurangaktör i Göteborg klimatsatsar bland annat i samarbete med Coca-Cola.

Solpaneler på taken till Tredje Långgatans verksamheter, fossilfri fordonsflotta med bland annat  fem eldrivna kick bikes och elbilar samt biogas i köken det är en del av restaurangkoncernen Avenyfamiljens utvidgade hållbarhetssatsningar.

De solpaneler som monteras på taken till fastigheterna på Tredje Långgatan, där flera av Avenyfamiljens restauranger huserar, sker i samarbete med Coca-Cola.

I vår byts den sista varubilen ut till elbil och därtill har fossildrivna bilar bannlysts.  Sedan tidigare är även nämnda restaurangverksamheter försörjda med vindkraft och restaurangerna är certifierade med KRAV. På Tredje långgatan finns även en 200 kvadratmeter stor takodling.

– Takodlingen är ett exempel på att vi lär oss och utvecklas, nu börjar vi få kläm med hur vi ska maximera nyttan, och det är talande för det här hållbarhetsarbetet, man prövar sig fram och lägger pusselbit till pusselbit. Det är en läroprocess helt enkelt. Vårt nästa stora steg i miljöarbetet är att börja klimatväxla, det vill säga att ta ansvar och hantera klimatpåverkan från den egna verksamheten, säger Tobias Hamberg, vd för restaurangkoncernen i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14