23948sdkhjf

Så ska Avenyfamiljen bli mer klimatsmarta

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Restaurangaktör i Göteborg klimatsatsar bland annat i samarbete med Coca-Cola.

Solpaneler på taken till Tredje Långgatans verksamheter, fossilfri fordonsflotta med bland annat  fem eldrivna kick bikes och elbilar samt biogas i köken det är en del av restaurangkoncernen Avenyfamiljens utvidgade hållbarhetssatsningar.

De solpaneler som monteras på taken till fastigheterna på Tredje Långgatan, där flera av Avenyfamiljens restauranger huserar, sker i samarbete med Coca-Cola.

I vår byts den sista varubilen ut till elbil och därtill har fossildrivna bilar bannlysts.  Sedan tidigare är även nämnda restaurangverksamheter försörjda med vindkraft och restaurangerna är certifierade med KRAV. På Tredje långgatan finns även en 200 kvadratmeter stor takodling.

– Takodlingen är ett exempel på att vi lär oss och utvecklas, nu börjar vi få kläm med hur vi ska maximera nyttan, och det är talande för det här hållbarhetsarbetet, man prövar sig fram och lägger pusselbit till pusselbit. Det är en läroprocess helt enkelt. Vårt nästa stora steg i miljöarbetet är att börja klimatväxla, det vill säga att ta ansvar och hantera klimatpåverkan från den egna verksamheten, säger Tobias Hamberg, vd för restaurangkoncernen i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Nyhetsbrev

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Arkiv

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.106