23948sdkhjf

Så ska Avenyfamiljen bli mer klimatsmarta

Restaurangaktör i Göteborg klimatsatsar bland annat i samarbete med Coca-Cola.

Solpaneler på taken till Tredje Långgatans verksamheter, fossilfri fordonsflotta med bland annat  fem eldrivna kick bikes och elbilar samt biogas i köken det är en del av restaurangkoncernen Avenyfamiljens utvidgade hållbarhetssatsningar.

De solpaneler som monteras på taken till fastigheterna på Tredje Långgatan, där flera av Avenyfamiljens restauranger huserar, sker i samarbete med Coca-Cola.

I vår byts den sista varubilen ut till elbil och därtill har fossildrivna bilar bannlysts.  Sedan tidigare är även nämnda restaurangverksamheter försörjda med vindkraft och restaurangerna är certifierade med KRAV. På Tredje långgatan finns även en 200 kvadratmeter stor takodling.

– Takodlingen är ett exempel på att vi lär oss och utvecklas, nu börjar vi få kläm med hur vi ska maximera nyttan, och det är talande för det här hållbarhetsarbetet, man prövar sig fram och lägger pusselbit till pusselbit. Det är en läroprocess helt enkelt. Vårt nästa stora steg i miljöarbetet är att börja klimatväxla, det vill säga att ta ansvar och hantera klimatpåverkan från den egna verksamheten, säger Tobias Hamberg, vd för restaurangkoncernen i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125