23948sdkhjf

Så ska Avenyfamiljen bli mer klimatsmarta

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Restaurangaktör i Göteborg klimatsatsar bland annat i samarbete med Coca-Cola.

Solpaneler på taken till Tredje Långgatans verksamheter, fossilfri fordonsflotta med bland annat  fem eldrivna kick bikes och elbilar samt biogas i köken det är en del av restaurangkoncernen Avenyfamiljens utvidgade hållbarhetssatsningar.

De solpaneler som monteras på taken till fastigheterna på Tredje Långgatan, där flera av Avenyfamiljens restauranger huserar, sker i samarbete med Coca-Cola.

I vår byts den sista varubilen ut till elbil och därtill har fossildrivna bilar bannlysts.  Sedan tidigare är även nämnda restaurangverksamheter försörjda med vindkraft och restaurangerna är certifierade med KRAV. På Tredje långgatan finns även en 200 kvadratmeter stor takodling.

– Takodlingen är ett exempel på att vi lär oss och utvecklas, nu börjar vi få kläm med hur vi ska maximera nyttan, och det är talande för det här hållbarhetsarbetet, man prövar sig fram och lägger pusselbit till pusselbit. Det är en läroprocess helt enkelt. Vårt nästa stora steg i miljöarbetet är att börja klimatväxla, det vill säga att ta ansvar och hantera klimatpåverkan från den egna verksamheten, säger Tobias Hamberg, vd för restaurangkoncernen i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Nyhetsbrev

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Arkiv

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Äntligen invigningsdatum för Max flaggskepp vid Medborgarplatsen

Firar med att introducera en ny Medis-burgare.

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.148