23948sdkhjf

Ny vd på Siljans Chark

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

Tillträdde i början av november.

Den 5 november tillträdde Johan Molin som VD för Siljans Chark. Han ersätter Jan Matsson som agerat tf VD sedan februari i år.

Siljans Chark är en stark lokal producent av kött och chark i Dalarna. Företagets rötter finns i traditioner från 1896 och har genom åren byggt en unik produktportfölj baserad på kvalitet och ett nära samarbete med Dalarnas bönder. Företaget ägs främst av lokala lantbrukare och några anställda som tillsammans äger 47 procent. Lokala investerare äger 14 procent och resterande 39 procent ägs av HKScan.

– Siljans Chark är ett fantastiskt fint företag med ett starkt varumärke och kompetenta medarbetare, säger Johan Molin i ett pressmeddelande. Han fortsätter:

– Vi har nära affärsrelationer till både kunder och djurleverantörer och jag ser en stor potential i verksamheten. Nu kommer jag tillsammans med mina medarbetare sätta fullt fokus på att utveckla vår affär och på att skapa lönsamhet. Jag är övertygad om att vi kan skapa långsiktig konkurrenskraft och bygga vidare på dom värden som finns inom företaget.

Johan Molin kommer närmast från Falu Rödfärg, ett annat starkt lokalt varumärke. Där var han VD och genomförde en omställnings- och utvecklingsresa med stora förändringar i hela värdekedjan alltifrån tillverkning och distribution till varumärke, prismodell och sortimentsstruktur.

Jan Matsson kommer att fortsätta i sin tidigare roll som ekonomichef för Siljans Chark.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Folkparkens grillkiosk redo att servera

Fortsatt uppåt för cityrestaurangerna

Domino's ägare lämnar Norden – vill sälja svenska verksamheten

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Nyhetsbrev

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Arkiv

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.118