23948sdkhjf

Ny vd på Siljans Chark

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

Tillträdde i början av november.

Den 5 november tillträdde Johan Molin som VD för Siljans Chark. Han ersätter Jan Matsson som agerat tf VD sedan februari i år.

Siljans Chark är en stark lokal producent av kött och chark i Dalarna. Företagets rötter finns i traditioner från 1896 och har genom åren byggt en unik produktportfölj baserad på kvalitet och ett nära samarbete med Dalarnas bönder. Företaget ägs främst av lokala lantbrukare och några anställda som tillsammans äger 47 procent. Lokala investerare äger 14 procent och resterande 39 procent ägs av HKScan.

– Siljans Chark är ett fantastiskt fint företag med ett starkt varumärke och kompetenta medarbetare, säger Johan Molin i ett pressmeddelande. Han fortsätter:

– Vi har nära affärsrelationer till både kunder och djurleverantörer och jag ser en stor potential i verksamheten. Nu kommer jag tillsammans med mina medarbetare sätta fullt fokus på att utveckla vår affär och på att skapa lönsamhet. Jag är övertygad om att vi kan skapa långsiktig konkurrenskraft och bygga vidare på dom värden som finns inom företaget.

Johan Molin kommer närmast från Falu Rödfärg, ett annat starkt lokalt varumärke. Där var han VD och genomförde en omställnings- och utvecklingsresa med stora förändringar i hela värdekedjan alltifrån tillverkning och distribution till varumärke, prismodell och sortimentsstruktur.

Jan Matsson kommer att fortsätta i sin tidigare roll som ekonomichef för Siljans Chark.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Nyhetsbrev

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Arkiv

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.115