23948sdkhjf

Ny vd på Siljans Chark

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

Tillträdde i början av november.

Den 5 november tillträdde Johan Molin som VD för Siljans Chark. Han ersätter Jan Matsson som agerat tf VD sedan februari i år.

Siljans Chark är en stark lokal producent av kött och chark i Dalarna. Företagets rötter finns i traditioner från 1896 och har genom åren byggt en unik produktportfölj baserad på kvalitet och ett nära samarbete med Dalarnas bönder. Företaget ägs främst av lokala lantbrukare och några anställda som tillsammans äger 47 procent. Lokala investerare äger 14 procent och resterande 39 procent ägs av HKScan.

– Siljans Chark är ett fantastiskt fint företag med ett starkt varumärke och kompetenta medarbetare, säger Johan Molin i ett pressmeddelande. Han fortsätter:

– Vi har nära affärsrelationer till både kunder och djurleverantörer och jag ser en stor potential i verksamheten. Nu kommer jag tillsammans med mina medarbetare sätta fullt fokus på att utveckla vår affär och på att skapa lönsamhet. Jag är övertygad om att vi kan skapa långsiktig konkurrenskraft och bygga vidare på dom värden som finns inom företaget.

Johan Molin kommer närmast från Falu Rödfärg, ett annat starkt lokalt varumärke. Där var han VD och genomförde en omställnings- och utvecklingsresa med stora förändringar i hela värdekedjan alltifrån tillverkning och distribution till varumärke, prismodell och sortimentsstruktur.

Jan Matsson kommer att fortsätta i sin tidigare roll som ekonomichef för Siljans Chark.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Nyhetsbrev

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Arkiv

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Äntligen invigningsdatum för Max flaggskepp vid Medborgarplatsen

Firar med att introducera en ny Medis-burgare.

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.121