23948sdkhjf

Vänder sig till ny affärskund

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Nyöppnad Stockholmskrog är Årets Affärskrog enligt Dagens industri och Di Weekend.

Stureplansgruppens restaurang Bonnie's på nyöppnade Bank Hotel i Stockholm utnämndes på tisdagen av tidningen Dagens Industri och DI Weekend till Årets Affärskrog.

Hotellet och restaurangen är inrymt i Bankaktiebolaget Södra Sverige och Handelsbankens gamla lokaler på Blasieholmen i Stockholm.

- Vi har haft som mål i många år att någon gång vinna det här priset och vi är väldigt glada att vi gjort det med just Bank Hotel. Det ger ett signalvärde som är oerhört starkt. Det här är som att vinna en Oscar i restaurangbranschen, säger Vimal Kovac, Stureplansgruppens huvudägare och vd i en kommentar.

När han mottog priset på scenen sa han också att att Stureplansgruppen med meny, stil, känsla och interiör också vill att Bonnie's ska attrahera en ny kundgrupp av affärskunder som inte bara är "gubbar i kostym".

Bonnie's tog över stafettpinnen från förra årets affärskrog som var Frida Ronges Tak och Unn.

Motiveringen till priset lyder:

” I den gamla bankhallen förenas klassisk lyx med gangsterromantik. Här samlas gräddan av svenskt näringsliv för att krossa spargrisar i guld och choklad.”

Priset har delats ut av Dagens industri sedan 1983 och först ut att vinna priset var Restaurang Johanna i Göteborg

Tidningarna delar även ut krogpriset Årets Resmål som i år tillföll Talldungens Gårdshotell som ligger i utkanten av samhället Brösarp i nordöstra Skåne och drivs av David Levung Höök och Emma Höök

Motiveringen till det priset lyder;

" Här förenas naturviner och sydländskt inspirerade maträtter i en lantlig idyll bland böljande kullar i ett förtrollande landskap.”

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Myllymäkis nya stjärnkrog letar talanger

Restaurangen på Djurgården börjar äntligen ta form.

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Uteserveringar utöver det vanliga

Svensk mästare i hembryggd öl

Nytt barteam när Corner Club nyöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Nyhetsbrev

Jinx utökar – öppnar restaurang

Arkiv

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.096