23948sdkhjf

Här är finalisterna i Årets Briljanta Idé

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Trio nominerad till priset som delas ut under Fast Food Awards på Kistamässan i januari.

Burgerkedjan Max, svinn- och hållbarhetskonceptet Sopköket och The Fishery är nominerade till priset i Årets upplaga av Fast Food Awards. Vinnaren koras den 30 januari under mässan Fastfood & Café som äger rum på Kistamässan i Stockholm.

Läs också: Hipster-Söder får egen Max-burgare

Vinnaren av Årets Briljanta Idé ska ha slagit branschen med häpnad. "Tänk att dom kom på en sådan lysande lösning!" Vinnaren finns bland alla de "kreatörer" som sliter med att skapa smarta och lönsamma lösningar för branschen, oavsett om det handlar om it-teknik eller serviceanda. De har gjort det oväntade till det självklara.

Här är finalistmotiveringarna;

Sopköket

Råvaror som annars skulle slängas tas om hand om på ett lättförståeligt, ansvarsfullt och nytt sätt. Men inte bara det, det inbegriper också ett totalgrepp på svinn och strävan efter ett mer hållbart samhälle.

MAX Burgers

Med ett brett och mångårigt engagemang för hållbarhet har Max Burgers i år tagit ett revolutionerande steg, att inte nöja sig med att vara neutrala mot klimatet. Företaget lanserade klimatpositiva burgare, en strategi som sätter en välbehövlig standard för hela branschen.

The Fishery

Kött, fågel och grönsaker finns redan som snabbmat, men fisk? På The Fishery serveras mat från havet vällagat, snabbt och till bra priser. Klassiker som tacos, hamburgare fish & chips omtolkas med fisken i centrum. Allt serveras snyggt och med miljötänk. En glimrande måltid!

Fast Food Awards delas ut av tidningen Fast Food Magazine och priserna i åtta ketagorier delas ut på Kistamässan i Stockholm 30 januari.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Nyhetsbrev

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Arkiv

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Äntligen invigningsdatum för Max flaggskepp vid Medborgarplatsen

Firar med att introducera en ny Medis-burgare.

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.102