23948sdkhjf

Hotell ingår samarbete med Foodloopz

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

Så ska Clarion Hotel Stockholm minska matsvinnet.

Det nystartade företaget Foodloopz har genom sitt landstäckande nätverk av företag i mat- och dryckesbranschen etablerat en plattform för försäljning av varor som annars skulle kastas. En bra affär för miljön och även en bra affär för både säljare och köpare. Clarion Hotel Stockholm har, som första hotell i Stockholm, gått med i nätverket och har i dagarna just mottagit sin första “loop” av 12 kilo kantareller som utgått ur sortiment hos den ursprungliga leverantören och inte längre kunde säljas hos grossist.

– För oss på hotellet är detta ett fantastiskt samarbete. Vi får chansen att köpa in råvaror av bra kvalité till bra priser samtidigt som vi gör en god gärning för miljön. Dessa 12 kilo kantareller har nu blivit till både såser, frukost-omeletter och lunchsoppa här på hotellet, säger Björn Callin, General Manager, Clarion Hotel Stockholm, i ett pressmeddelande.

Foodloopz fungerar som en förmedlingstjänst mellan olika företag där ett företag med varor, som av en eller annan anledning inte kan säljas i den vanliga konsumtionskedjan, får chansen att lägga upp dessa till försäljning. De varor som säljs kan är allt ifrån “fula” frukter och grönsaker till mat med skadad förpackning, råvaror med kort datum eller helt enkelt produkter som av olika anledningar skall sluta säljas hos leverantören.

Säljaren får sedan själv bestämma vilken av de intresserade köparna de önskar sälja till, och finns volontärföretag bland intressenterna så finns även valet att skänka bort maten.

– Vi är så glada och stolta att ha med Clarion Hotel Stockholm i vårt nätverk. Det betyder oerhört mycket att ha med seriösa aktörer som brinner för hållbarhet i Foodloopz. Detta stärker vårt koncept och gör att vi kommer kunna göra ännu mer skillnad i matsvinnsfrågan tillsammans, säger Elin Aronsen Beis, VD och grundare av Foodloopz.

Clarion Hotel Stockholm ser många framtida möjligheter tillsammans med Foodloopz i 2019 och planer finns redan på både “svinnfika” för gäster och volontärluncher för samarbetspartners inom välgörenhet på Södermalm.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Arkiv

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Från Sturehof till Taverna Brillo

Hon byter jobb inom Svenska Brasserier och blir restaurangchef på restaurangen vid Stureplan.

Hotell ingår samarbete med Foodloopz

Så ska Clarion Hotel Stockholm minska matsvinnet.

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Götgatsbacken för burgerkedja

Wallmans Group tappar vd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.143