23948sdkhjf

Stockholmarna som gjorde det igen

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Guldsviten fortsätter. Stockholm Culinary Team forsätter att bekräfta sin position som världens bästa regionala lag.

Att det är ett supersäkert team vet vi som smakade deras mat på Restauranggalan för lite mer än en månad sen.

Det är nog en tradition att fortsätta göra bra i från sig och överträffa sig själv. Maten som de skapade  på galan 2017 var också så bejublad.

Men nu gäller det internationella sammanhang och detta blir det femte rak guldet efter OS-guld 2012, VM-guld 2014  och OS-guld 2016.

Om Stockholm Culinary Team :

Består av 11 kockar och konditorer från Stockholm och Uppland med flertalet tävlingar bakom sig. Laget bildades av kocklegenden Kurt Weid på 90-talet med målet att få igång den gastronomiska utvecklingen i huvudstaden.

Laget har flera topplaceringar i bagaget. OS-guld 2012, VM-guld 2014 i Luxemburg och OS-guld i Eurfurt 2016. Vid sidan av att förbereda sig inför olika tävlingar gör kockarna, kallskänkorna och konditorerna i laget även uppdrag på tillställningar och evenemang.

Lagets ambition är att visa på huvudstadens utbud av råvaror och de möjligheter som regionen har till matproduktion på hög nivå. Målet är att spegla hur Stockholm smakar.

Tim Waage, Restaurang Portal, Niklas Ekholm, Huvudsta Gård Mat & Möten, Max Thörnvall, Bar Nombre, Magnus Wallin, Högberga Gård, Johanna Rampitsch, Högberga Gård, Jesper Tolonen, frilans, Hampus Fors, 28+, Fredrik Sundström, Clarion Hotel Amaranten, Danna Vu, Adam Nilsson, Melanders Brasserie. Elever: Jessica Pettersson, Restaurang Bella Örnsköldsvik, Nikita Potapenko, Sågbäcksgymnasiet. Lagledning Fredrik Persson, Menageriet, lagledare, Natasa Hodzic Jansson, Au Claves, Skärgårdsgymnasiet, frilans, coach.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Arkiv

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Från Sturehof till Taverna Brillo

Hon byter jobb inom Svenska Brasserier och blir restaurangchef på restaurangen vid Stureplan.

Hotell ingår samarbete med Foodloopz

Så ska Clarion Hotel Stockholm minska matsvinnet.

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Götgatsbacken för burgerkedja

Wallmans Group tappar vd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14