23948sdkhjf

Stockholmarna som gjorde det igen

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Guldsviten fortsätter. Stockholm Culinary Team forsätter att bekräfta sin position som världens bästa regionala lag.

Att det är ett supersäkert team vet vi som smakade deras mat på Restauranggalan för lite mer än en månad sen.

Det är nog en tradition att fortsätta göra bra i från sig och överträffa sig själv. Maten som de skapade  på galan 2017 var också så bejublad.

Men nu gäller det internationella sammanhang och detta blir det femte rak guldet efter OS-guld 2012, VM-guld 2014  och OS-guld 2016.

Om Stockholm Culinary Team :

Består av 11 kockar och konditorer från Stockholm och Uppland med flertalet tävlingar bakom sig. Laget bildades av kocklegenden Kurt Weid på 90-talet med målet att få igång den gastronomiska utvecklingen i huvudstaden.

Laget har flera topplaceringar i bagaget. OS-guld 2012, VM-guld 2014 i Luxemburg och OS-guld i Eurfurt 2016. Vid sidan av att förbereda sig inför olika tävlingar gör kockarna, kallskänkorna och konditorerna i laget även uppdrag på tillställningar och evenemang.

Lagets ambition är att visa på huvudstadens utbud av råvaror och de möjligheter som regionen har till matproduktion på hög nivå. Målet är att spegla hur Stockholm smakar.

Tim Waage, Restaurang Portal, Niklas Ekholm, Huvudsta Gård Mat & Möten, Max Thörnvall, Bar Nombre, Magnus Wallin, Högberga Gård, Johanna Rampitsch, Högberga Gård, Jesper Tolonen, frilans, Hampus Fors, 28+, Fredrik Sundström, Clarion Hotel Amaranten, Danna Vu, Adam Nilsson, Melanders Brasserie. Elever: Jessica Pettersson, Restaurang Bella Örnsköldsvik, Nikita Potapenko, Sågbäcksgymnasiet. Lagledning Fredrik Persson, Menageriet, lagledare, Natasa Hodzic Jansson, Au Claves, Skärgårdsgymnasiet, frilans, coach.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Nyhetsbrev

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

Arkiv

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Compass Group tar över 1 000 Fazer-restauranger

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Snabbmatskedjan Jureskogs etablerar sig längs E4:an

Stjärnkrögaren siktar på 60 hamburgerrestauranger med ”Sveriges långsammaste snabbmat”.

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Mångmiljardsprojektet Sturekvarteret klubbat – Ture flyttas

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Serverar världsarvspizza i världsarvet

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Här finns landets bästa pizzerior

Arnold's – nu även med lunchservering

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

”Pucken” fyller 20 år

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14