23948sdkhjf

Stockholmarna som gjorde det igen

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Guldsviten fortsätter. Stockholm Culinary Team forsätter att bekräfta sin position som världens bästa regionala lag.

Att det är ett supersäkert team vet vi som smakade deras mat på Restauranggalan för lite mer än en månad sen.

Det är nog en tradition att fortsätta göra bra i från sig och överträffa sig själv. Maten som de skapade  på galan 2017 var också så bejublad.

Men nu gäller det internationella sammanhang och detta blir det femte rak guldet efter OS-guld 2012, VM-guld 2014  och OS-guld 2016.

Om Stockholm Culinary Team :

Består av 11 kockar och konditorer från Stockholm och Uppland med flertalet tävlingar bakom sig. Laget bildades av kocklegenden Kurt Weid på 90-talet med målet att få igång den gastronomiska utvecklingen i huvudstaden.

Laget har flera topplaceringar i bagaget. OS-guld 2012, VM-guld 2014 i Luxemburg och OS-guld i Eurfurt 2016. Vid sidan av att förbereda sig inför olika tävlingar gör kockarna, kallskänkorna och konditorerna i laget även uppdrag på tillställningar och evenemang.

Lagets ambition är att visa på huvudstadens utbud av råvaror och de möjligheter som regionen har till matproduktion på hög nivå. Målet är att spegla hur Stockholm smakar.

Tim Waage, Restaurang Portal, Niklas Ekholm, Huvudsta Gård Mat & Möten, Max Thörnvall, Bar Nombre, Magnus Wallin, Högberga Gård, Johanna Rampitsch, Högberga Gård, Jesper Tolonen, frilans, Hampus Fors, 28+, Fredrik Sundström, Clarion Hotel Amaranten, Danna Vu, Adam Nilsson, Melanders Brasserie. Elever: Jessica Pettersson, Restaurang Bella Örnsköldsvik, Nikita Potapenko, Sågbäcksgymnasiet. Lagledning Fredrik Persson, Menageriet, lagledare, Natasa Hodzic Jansson, Au Claves, Skärgårdsgymnasiet, frilans, coach.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Nyhetsbrev

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Arkiv

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Äntligen invigningsdatum för Max flaggskepp vid Medborgarplatsen

Firar med att introducera en ny Medis-burgare.

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.104