23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Juniorkockarna helt nära pallen

De så ofta guldkrönta svenska juniorkockarna kom inte på pallen i VM 2018. Dock var inte medaljerna långt bort för laget som sammanlagt kom fyra.

Efter fem dagars tävling i Luxemburg där juniorkocklandslaget tävlade i  Ätbar Buffé samt trerätters måltid nåddes guldnivå i båda.

Tre rätter lagas från grunden under 6 timmar för 70 personer av 5 personer.

Ätbar Buffé lagas mat för 12 personer men i övrigt under samma premisser, i denna del handlar det mer om konstnärskap med bland annat ett show-fat som en del.

- Laget lagade en fantastiskt god mat under en otroligt bra laganda. Laget nyttjad bara svenska råvaror som lyftes fram på ett otroligt bra sätt. Yrkesskickligheten är i världsklass och påvisar för resten av världen var Sverige står, säger coachen Peter Jelksäter i ett pressmeddelande.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063