23948sdkhjf

Hon tar över på Svenskt Kött

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Branschorganisationen rekryterar vd från LRF.

Isabel Moretti har utsetts till ny vd för Svenskt Kött och ersätter därmed Elisabeth Qvarford. Isabel Moretti kommer närmast från tio års tjänst som chef för Energi och miljöenheten på LRF.

Läs också: EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

– I det samhälle vi lever i idag blir debatten allt mer baserad på starka värderingar – på gott och ont. Här har svensk djurhållning och köttproduktion fortsatt stora möjligheter att positionera sig som det bästa valet för konsumenten. Det här vill jag vara en del av, säger Isabell Moretti i en kommentar.

Nuvarande vd Elisabeth Qvarford lämnar därmed Svenskt Kött där hon arbetat sedan 2012, varav de senaste tre åren som vd.

– Jag lämnar med varm hand över detta roliga och intressanta uppdrag till Isabel Moretti. Jag är inne på mitt sjunde år i det svenska köttets tjänst och känner mig redo för nya utmaningar, säger Elisabet Qvarford.

Isabel Moretti tillträder som vd den 10 januari 2019.

Mer om:Svenskt Kött
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.158