23948sdkhjf

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Vad hände med arraksbollen?

Den fikasugne som sett sig som en efter en klassisk arraksboll den senaste tiden kan ha letat förgäves.

Läs också: Här är årets aprilskämt

Det visar sig nämligen att åtminstone två av de största producenterna, Delicato och Gille, har slutat tillverka de bruna bakverken.

När arraksbollen försvann ur Delicatos sortiment är oklart men Gille tog bort bollen ur sitt sortiment under vecka 38 i år.

– Man ändrar på sortimentet med jämna mellanrum och flera centrala kedjor bestämde sig för att ta bort arraksbollen då de inte upplevde att det fanns en tillräckligt stor efterfrågan, säger Camilla Tuvesson, marknadschef på Gille till Fri Köpenskap och fortsätter:

– Vi har fått mycket respons från folk som saknar arraksbollen och vi hade gärna fortsatt baka den om vi kunnat, säger hon.

Men den som saknar arraksbollen kan trösta sig med att de stora dagligvarukedjorna, både Ica och Axfood, fortsättningsvis även fortsättningsvis kommer att baka bollar för de fikasugna.

"Eldorados arraksbollar finns i våra butiker och kommer att finnas kvar även framöver”, skriver Axfoods presschef Claes Salomonsson i ett mejl.

Mer om: arraksboll | Delicato | Gille
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.072