23948sdkhjf

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Vad hände med arraksbollen?

Den fikasugne som sett sig som en efter en klassisk arraksboll den senaste tiden kan ha letat förgäves.

Läs också: Han blir ny vd på Delicato

Det visar sig nämligen att åtminstone två av de största producenterna, Delicato och Gille, har slutat tillverka de bruna bakverken.

När arraksbollen försvann ur Delicatos sortiment är oklart men Gille tog bort bollen ur sitt sortiment under vecka 38 i år.

– Man ändrar på sortimentet med jämna mellanrum och flera centrala kedjor bestämde sig för att ta bort arraksbollen då de inte upplevde att det fanns en tillräckligt stor efterfrågan, säger Camilla Tuvesson, marknadschef på Gille till Fri Köpenskap och fortsätter:

– Vi har fått mycket respons från folk som saknar arraksbollen och vi hade gärna fortsatt baka den om vi kunnat, säger hon.

Men den som saknar arraksbollen kan trösta sig med att de stora dagligvarukedjorna, både Ica och Axfood, fortsättningsvis även fortsättningsvis kommer att baka bollar för de fikasugna.

"Eldorados arraksbollar finns i våra butiker och kommer att finnas kvar även framöver”, skriver Axfoods presschef Claes Salomonsson i ett mejl.

Mer om: arraksboll | Delicato | Gille
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Naturskön matupplevelse på restaurang Nowhere

Pionjärprojekt med biobaserade plastflaskor

Målet är att ha de första biobaserade flaskorna i butikerna 2023. 

Entreprenör köper huvuddelen av Vapiano

Max nyinvger i Ystad

Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Nyhetsbrev

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Arkiv

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125