23948sdkhjf

De är bäst på street food

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Matsas Mat, Korrito och The Good Gringo är finalister i kategorin Årets streetfood i Fast Food Awards 2019.

Mobila restaurangen Matsas Mat från Bollnäs, Malmöbaserade Korrito och  Stockholmsbaserade The Good Gringo är finalister i ketagorin Årets street food. 

De nominerade vet  exakt vad folk vill äta i farten och serveringsenheten är oftast ambulerande och temporär.

Här är finalistmotiveringarna;

Korrito

Korrito lyckas med konststycket att servare snabbt, snyggt och läckert på papperstallrikar. Egengjord magisk kimchi och genomgående höga smaker. Kombinationen av krispig potatis och grönsaker, bulgogi, krämiga såser och kimchi får oss att längta till nästa säsong.

Matsas Mat

Smaksäkert team som erövrat inte bara Sverige utan även europamarknaden med sin högrevsburgare. Lokalproducerade råvaror hanteras på ett smaksäkert sätt och balansen i burgaren är fulländad. Helt klart beroendeframkallande.

The Good Gringo

Här levereras en totalupplevelse med wow-faktor. Superproffsigt bemötande och perfekta burritos och bowls med fräscht och gott innehåll. Perfekt lunch förpackad på ett snyggt sätt. Med smak och känsla från Kalifornien med ett stänk av Mexico.

Utmärkelsen delas ut under Fast Food Awards som arrangeras på Fast Food- och cafémässan som äger rum på Kistamässan i Stockholm 30 januari.

Årets konferencier är programledaren och journalisten Fredrik Berling. Branschtävlingen Fast Food Awards arrangeras av tidningen Fast Food Magazine. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.078