23948sdkhjf

Han blir köksmästare på Gotthards krog

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Den förlorade sonen återvänder till Umeås krogliv.

Olof Håsteen heter den nya köksmästaren på Gotthards krog i Umeå. 

Läs också: Hon blir restaurangchef på Gotthards krog

– Det känns bra att vara tillbaka i Umeå. Restaurangscenen här har verkligen utvecklats och det ska bli kul att vara en del av den tillsammans med kollegorna på Gotthards krog, säger Håsteen.

Olof Håsteen lämnade Umeå för 10 år sedan och har sedan dess bland annat hunnit med sejourer på Pubologi och tidigare Michelinbelönade Esperanto i Stockholm. Närmast kommer han från en tjänst på DUÅ där han bland annat jobbat med det populära kvarterskrogskonceptet. Men nu återvänder alltså Håsteen till Umeå. Tjänsten på Gotthards krog tillträder han i februari.

Den prisbelönade krogen har de senaste åren arbetat intensivt med hållbarhet, med fokus på frukt och grönt.

– Jag har ett stort personligt intresse för de här frågorna och inspireras av det Gotthards byggt upp, inte minst svinngott-projektet och den egna odlingen.

I dag inrymmer Gotthards krog två delar som nu ska förvaltas vidare av Olof Håsteen. Dels det kontinentala Torget med à la cartemeny utan fasta serveringar, och dels Matsalen med exklusivt komponerade menyer om fyra till sex rätter.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Folkparkens grillkiosk redo att servera

Fortsatt uppåt för cityrestaurangerna

Domino's ägare lämnar Norden – vill sälja svenska verksamheten

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Nyhetsbrev

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Arkiv

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.117