23948sdkhjf

Han blir köksmästare på Gotthards krog

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Den förlorade sonen återvänder till Umeås krogliv.

Olof Håsteen heter den nya köksmästaren på Gotthards krog i Umeå. 

Läs också: Hon blir restaurangchef på Gotthards krog

– Det känns bra att vara tillbaka i Umeå. Restaurangscenen här har verkligen utvecklats och det ska bli kul att vara en del av den tillsammans med kollegorna på Gotthards krog, säger Håsteen.

Olof Håsteen lämnade Umeå för 10 år sedan och har sedan dess bland annat hunnit med sejourer på Pubologi och tidigare Michelinbelönade Esperanto i Stockholm. Närmast kommer han från en tjänst på DUÅ där han bland annat jobbat med det populära kvarterskrogskonceptet. Men nu återvänder alltså Håsteen till Umeå. Tjänsten på Gotthards krog tillträder han i februari.

Den prisbelönade krogen har de senaste åren arbetat intensivt med hållbarhet, med fokus på frukt och grönt.

– Jag har ett stort personligt intresse för de här frågorna och inspireras av det Gotthards byggt upp, inte minst svinngott-projektet och den egna odlingen.

I dag inrymmer Gotthards krog två delar som nu ska förvaltas vidare av Olof Håsteen. Dels det kontinentala Torget med à la cartemeny utan fasta serveringar, och dels Matsalen med exklusivt komponerade menyer om fyra till sex rätter.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.104