23948sdkhjf

Därför koras Årets EkoBoost

Ny tävling för restauranger inom snabbmatssektorn.

Årets EkoBoost är en ny tävling som vänder sig till restauranger inom snabbmatsektorn. Under de kommande två åren kommer restauranger med hög andel ekologiska livsmedel att premieras i tävlingen. Den första prisutdelningen handlar om den som ökat mest under januari till september 2018. Under 2019 och 2020 kommer fler priser att delas ut inom olika kategorier, men den gemensamma nämnaren för priserna är ekologiskt.

Årets Ekoboost gör premiär på Fast Food Awards som äger rum på Fast food & cafémässan i Kista, Stockholm den 30 januari. Diplomet delas ut av Rune Kalf-Hansen, mästerkock inom ekologisk fast food och ägare till restaurangerna Kalf & Hansen. Finalisterna Arket, Dogfood och Green Fries har alla lyft klassisk snabbmat till nya ekologiska nivåer.

Tävlingen kommer att fortsätta under 2019 och 2020. Prisutdelning kommer att ske vid Fast Food & Café Mässan/Restaurangexpo i Göteborg den 11–12 september 2019 och i Malmö den 25 januari 2020.

Ekomatcentrum driver projektet Boosta Eko där tävlingen Årets EkoBoost ingår. Boosta Eko finansieras av Jordbruksverket och ska bidra till regeringens mål att öka ekologisk produktion och konsumtion i Sverige.

Syftet med Boosta Eko är att inspirera och utmana privata restaurangsektorn, med extra fokus på fastfood och trafiknära restauranger, till att servera mer ekologisk mat. Detta ska ske genom benchmarking och kampanjaktiviteter i samarbete med fastfood och trafiknära restauranger, samt med Krav och föreningen Ekokockar. Snabbmat eller fastfood har stor influens i dagens samhälle och konsumeras av en bred publik. Genom att påverka denna kategori av restaurangverksamheter till att bli mer ekologiska kan dagens ekoandelar i restaurang (10 procent) lyftas till en högre nivå.

Ekomatcentrum – Informationscentrum för ekologiska produkter – är en ideell förening vars huvudsakliga syfte är att öka intresset för ekologisk och klimatsmart mat i restau­rang & storhushåll. Genom samverkan, information och utveckling strävar Ekomatcentrum mot målet ”En hållbar produktion och konsumtion av livsmedel i alla led”.

För mer information maila Ekomatcentrum: info@ekomatcentrum.se

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066