23948sdkhjf

Vigårda till Västerås

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Restaurang med stor bar och meny med mer än hamburgare.

Vigårda fortsätter att erövra nya marker. Västerås står näst på tur. En restaurang med stor bar öppnar den 16 februari mitt i stan. På menyn finns inte bara hamburgare utan även andra kötträtter och fisk.

Läs också: Utvecklar barkoncept

– Vi kommer att ha 100 matplatser i restaurangen och en stor oval bar med bra häng där det får plats cirka 80 gäster, säger Melker Andersson, kock och krögare på Grupp F12 som äger Vigårda.

Den första Vigårda-restaurangen öppnade 2012 i MOOD-gallerian mitt i Stockholm. En andra restaurang etablerades 2013 i mathallen K25 på Kungsgatan i Stockholm. Därefter har Vigårda öppnat i Mall of Scandinavia i Stockholm, Kista Galleria och i Göteborg. Efter Västerås finns det planer på att starta fler restauranger i andra mellanstora städer i Sverige. 

Vigårda i Västerås kommer att ha öppet sju dagar i veckan och ha lokala liveband varje lördag samt en DJ på helgerna. Tanke är att skapa en ny mötesplats.

– Vi är kockar som har startat den här restaurangen och för oss är det viktigt att maten lagas med respekt, glädje och att det finns kunskap för råvaran. När vi skapade Vigårda utgick vi från en restaurang som vi själva ville besöka för en snabb och vällagad måltid, säger Melker Andersson.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Nyhetsbrev

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Arkiv

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.136