23948sdkhjf

Vigårda till Västerås

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Restaurang med stor bar och meny med mer än hamburgare.

Vigårda fortsätter att erövra nya marker. Västerås står näst på tur. En restaurang med stor bar öppnar den 16 februari mitt i stan. På menyn finns inte bara hamburgare utan även andra kötträtter och fisk.

Läs också: Utvecklar barkoncept

– Vi kommer att ha 100 matplatser i restaurangen och en stor oval bar med bra häng där det får plats cirka 80 gäster, säger Melker Andersson, kock och krögare på Grupp F12 som äger Vigårda.

Den första Vigårda-restaurangen öppnade 2012 i MOOD-gallerian mitt i Stockholm. En andra restaurang etablerades 2013 i mathallen K25 på Kungsgatan i Stockholm. Därefter har Vigårda öppnat i Mall of Scandinavia i Stockholm, Kista Galleria och i Göteborg. Efter Västerås finns det planer på att starta fler restauranger i andra mellanstora städer i Sverige. 

Vigårda i Västerås kommer att ha öppet sju dagar i veckan och ha lokala liveband varje lördag samt en DJ på helgerna. Tanke är att skapa en ny mötesplats.

– Vi är kockar som har startat den här restaurangen och för oss är det viktigt att maten lagas med respekt, glädje och att det finns kunskap för råvaran. När vi skapade Vigårda utgick vi från en restaurang som vi själva ville besöka för en snabb och vällagad måltid, säger Melker Andersson.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Myllymäkis nya stjärnkrog letar talanger

Restaurangen på Djurgården börjar äntligen ta form.

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Uteserveringar utöver det vanliga

Svensk mästare i hembryggd öl

Nytt barteam när Corner Club nyöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Nyhetsbrev

Jinx utökar – öppnar restaurang

Arkiv

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.122