23948sdkhjf

Lista: 89 nya krogar i White Guide

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Årets upplaga av White Guide innehåller 89 nya svenska restauranger. Merparten av dessa är helt nya etableringar. Sex av krogarna har gjort comeback på listan som består av totalt 600 svenska restauranger. 

Läs också: De kan bli bästa krog på White Guides gala

Av förra årets 600 restauranger var 87 nya och fem var återvändare. Förnyelsen i branschen och den höga takten i nyöppnandet fortsätter, konstaterar White Guide som också menar att kvaliteten på årets utvalda krogar är ännu högre än tidigare. Ribban höjs med andra ord för krögare som vill in på listan.

White Guide firar i år sitt 15-årsjubileum, vilket kommer att uppmärksammas på den gala och det årliga trendseminarium, som i år äger rum på Malmö Opera den 4 mars. Då avslöjas också vinnarna i White Guide Sveriges Bästa Restauranger 2019.

Här är alla nya och comebackande restauranger på årets lista:

  • Havsörnen – Eriksberg, Trensum
  • Vinberga Vinkiosk, Karlskrona
  • Göstas Fiskekrog, Smögen
  • Dala-Floda Värdshus, Dala-Floda
  • Sjövillan, Rättvik
  • Krusmyntagården, Visby
  • Restaurang Rot, Romakloster
  • Tuppens Krog, Visby
  • Furuvik Havskrog, Furuvik
  • Noun, Gävle
  • Bang. Matbar, Göteborg
  • Grano, Göteborg
  • Gården, Göteborg
  • Knarrholmens Restaurang, Göteborg
  • Mestiza, Göteborg
  • Sinti, Göteborg
  • Sorellina, Göteborg
  • Tvinky, Göteborg
  • Zamenhof – Café Gazette, Göteborg
  • Joels Brygga, Träslövsläge
  • Pio Matsal & Bar, Halmstad
  • Rådhustorget No:1A, Falkenberg
  • Järvsö Creperie, Järvsö
  • La Banca, Ljusdal
  • Wine Not? vinbar, Östersund
  • Julie, Malmö
  • Mat & Chokladstudion, Malmö
  • Mineral, Malmö
  • Quê, Malmö
  • Scandwich, Malmö
  • Soi29, Malmö
  • Västra Station Restaurang & Bar, Malmö
  • Hybris, Sundsvall
  • Kiosken Pizza & Vin, Piteå
  • Bella på Österlen, Borrby
  • Bistro Grodlår & Timjan, Båstad
  • G. Swensons krog, Torekov
  • Gastro Gaspari, Flyinge
  • Hovs Hallar, Båstad
  • Il Ristorante på Pastafabriken, Glemmingebro
  • Köksbordet, Skivarp
  • Restaurang Villan, Åhus
  • Sikrot Restaurang, Ängelholm
  • Brasserie 1742, Kosta
  • El Duderino, Jönköping
  • Madame Brasserie & Café, Värnamo
  • Slipkajen restaurang, Kalmar
  • Slottsholmen, Västervik
  • Allegrine, Stockholm
  • Arnold’s, Stockholm
  • Asian Post Office, Stockholm
  • Bonnie’s, Stockholm
  • Breakfast & Wine, Stockholm
  • Café Cuvée, Stockholm
  • Calle P, Stockholm
  • Cevicheria Aji y Ajo, Stockholm
  • Ciccio’s, Stockholm
  • Eriks Basar, Stockholm
  • Etoile, Stockholm
  • Farm Restaurant & Bar, Stockholm
  • Grus Grus Vinbaren, Stockholm
  • Handelshuset Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
  • Las Brasas, Stockholm
  • LIVS, Stockholm
  • Madam, Stockholm
  • Nabo, Stockholm
  • Nisch, Stockholm
  • Noi by Nobis, Stockholm
  • Norobata, Solna
  • Portal Bar, Stockholm
  • Restaurang Bardot, Stockholm
  • Restaurang Nationalmuseum, Stockholm
  • Soyokafe, Enskede
  • Teatern, Stockholm
  • The Sparrow Winebar & Bistro, Stockholm
  • Videgård Restaurant, Stockholm
  • Voisine, Stockholm
  • Waipo, Stockholm
  • Forslundska Villan, Östhammar
  • Heart & Bones, Uppsala
  • Naviero, Karlstad
  • Harlequin by Hunger och Törst, Umeå
  • Wild River, Vindeln
  • Balthazar, Borås
  • Garveriet, Floda
  • Hällsnäs Hotell & Konferens, Mölnlycke
  • Hermanas, Västerås
  • Locavore, Västerås
  • Västerås Dinner Club, Västerås
  • Brygghuset Härnösand, Härnösand
  • Jord, Linköping
  • Restaurang Ànima, Norrköping
  • Urbane Goat, Norrköping
Mer om: White Guide
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Nyhetsbrev

Ungas matval styrs av värderingar

Arkiv

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.106