23948sdkhjf

Lista: 89 nya krogar i White Guide

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Årets upplaga av White Guide innehåller 89 nya svenska restauranger. Merparten av dessa är helt nya etableringar. Sex av krogarna har gjort comeback på listan som består av totalt 600 svenska restauranger. 

Läs också: De kan bli bästa krog på White Guides gala

Av förra årets 600 restauranger var 87 nya och fem var återvändare. Förnyelsen i branschen och den höga takten i nyöppnandet fortsätter, konstaterar White Guide som också menar att kvaliteten på årets utvalda krogar är ännu högre än tidigare. Ribban höjs med andra ord för krögare som vill in på listan.

White Guide firar i år sitt 15-årsjubileum, vilket kommer att uppmärksammas på den gala och det årliga trendseminarium, som i år äger rum på Malmö Opera den 4 mars. Då avslöjas också vinnarna i White Guide Sveriges Bästa Restauranger 2019.

Här är alla nya och comebackande restauranger på årets lista:

  • Havsörnen – Eriksberg, Trensum
  • Vinberga Vinkiosk, Karlskrona
  • Göstas Fiskekrog, Smögen
  • Dala-Floda Värdshus, Dala-Floda
  • Sjövillan, Rättvik
  • Krusmyntagården, Visby
  • Restaurang Rot, Romakloster
  • Tuppens Krog, Visby
  • Furuvik Havskrog, Furuvik
  • Noun, Gävle
  • Bang. Matbar, Göteborg
  • Grano, Göteborg
  • Gården, Göteborg
  • Knarrholmens Restaurang, Göteborg
  • Mestiza, Göteborg
  • Sinti, Göteborg
  • Sorellina, Göteborg
  • Tvinky, Göteborg
  • Zamenhof – Café Gazette, Göteborg
  • Joels Brygga, Träslövsläge
  • Pio Matsal & Bar, Halmstad
  • Rådhustorget No:1A, Falkenberg
  • Järvsö Creperie, Järvsö
  • La Banca, Ljusdal
  • Wine Not? vinbar, Östersund
  • Julie, Malmö
  • Mat & Chokladstudion, Malmö
  • Mineral, Malmö
  • Quê, Malmö
  • Scandwich, Malmö
  • Soi29, Malmö
  • Västra Station Restaurang & Bar, Malmö
  • Hybris, Sundsvall
  • Kiosken Pizza & Vin, Piteå
  • Bella på Österlen, Borrby
  • Bistro Grodlår & Timjan, Båstad
  • G. Swensons krog, Torekov
  • Gastro Gaspari, Flyinge
  • Hovs Hallar, Båstad
  • Il Ristorante på Pastafabriken, Glemmingebro
  • Köksbordet, Skivarp
  • Restaurang Villan, Åhus
  • Sikrot Restaurang, Ängelholm
  • Brasserie 1742, Kosta
  • El Duderino, Jönköping
  • Madame Brasserie & Café, Värnamo
  • Slipkajen restaurang, Kalmar
  • Slottsholmen, Västervik
  • Allegrine, Stockholm
  • Arnold’s, Stockholm
  • Asian Post Office, Stockholm
  • Bonnie’s, Stockholm
  • Breakfast & Wine, Stockholm
  • Café Cuvée, Stockholm
  • Calle P, Stockholm
  • Cevicheria Aji y Ajo, Stockholm
  • Ciccio’s, Stockholm
  • Eriks Basar, Stockholm
  • Etoile, Stockholm
  • Farm Restaurant & Bar, Stockholm
  • Grus Grus Vinbaren, Stockholm
  • Handelshuset Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
  • Las Brasas, Stockholm
  • LIVS, Stockholm
  • Madam, Stockholm
  • Nabo, Stockholm
  • Nisch, Stockholm
  • Noi by Nobis, Stockholm
  • Norobata, Solna
  • Portal Bar, Stockholm
  • Restaurang Bardot, Stockholm
  • Restaurang Nationalmuseum, Stockholm
  • Soyokafe, Enskede
  • Teatern, Stockholm
  • The Sparrow Winebar & Bistro, Stockholm
  • Videgård Restaurant, Stockholm
  • Voisine, Stockholm
  • Waipo, Stockholm
  • Forslundska Villan, Östhammar
  • Heart & Bones, Uppsala
  • Naviero, Karlstad
  • Harlequin by Hunger och Törst, Umeå
  • Wild River, Vindeln
  • Balthazar, Borås
  • Garveriet, Floda
  • Hällsnäs Hotell & Konferens, Mölnlycke
  • Hermanas, Västerås
  • Locavore, Västerås
  • Västerås Dinner Club, Västerås
  • Brygghuset Härnösand, Härnösand
  • Jord, Linköping
  • Restaurang Ànima, Norrköping
  • Urbane Goat, Norrköping
Mer om: White Guide
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.123