23948sdkhjf

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Den 12-13 mars avgörs finalen i Göteborg.

Vem är framtidens stjärnskott i bageribranschen? Den 12-13 mars får vi veta. Då avgörs tävlingen SM Unga Bagare i Göteborg. 

– Vi anordnar SM Unga Bagare för att ge unga bagare en utmaning som bara de bästa klarar av. Det är fantastiskt inspirerande att se vilken yrkesskicklighet och känsla för hantverket de har så här tidigt in i karriären, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och som arrangerar tävlingen.

Här är de tio unga bagare som kvalificerat sig till finalen:

  • Axel Roth kommer från Ulrika utanför Linköping och studerar vid Yrkeshögskolan i Kristianstad.
  • Erik Strindberg kommer från Umeå och studerar vid Yrkeshögskolan Ygro i Göteborg.
  • Fanny Johansson kommer från Tranås och studerar vid Yrkeshögskolan i Kristianstad.
  • Gabriel Olsson är från Kristianstad och jobbar på Lidingö Bröd & Pâtisserie.
  • Klara Fransson von Euler-Chelpin är från Värmdö och studerar vid Yrkeshögskolan i Kristanstad.
  • Lisa Dagnäs är från Krisdala utanför Oskarshamn och studerar vid Yrkeshögskolan i Kristianstad.
  • Malin Nordberg är från Älvängen och jobbar på RC Chocolat på Arlanda.
  • Michaela Salmons är från Grycksbo och jobbar på Bullar & Bröd Stenugnsbageri.
  • My Lindqvist är från Borlänge och studerar vid Yrkeshögskolan i Kristianstad.
  • Patricia Eren är från Södertälje och jobbar på Magnus Johanssons Bageri & Konditori.

Förutom äran att vinna själva SM-titeln tar de fyra bästa bagarna plats i Juniorbagarlandslaget. Första- och andrapristagaren vinner även en inspirationsresa i Europa tillsammans med välrenommerade personer i branschen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

1.147