23948sdkhjf

130 år gammalt bageri räddas

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Gotlandsbageri återuppstår – i Coops regi.

Det såg mörkt ut i somras för Ekelunds bageri på Gotland då de meddelade att bageriet, efter 130 år, inte kunde drivas vidare och skulle läggas ner vid årsskiftet. Men nu är bageriet räddat då det står klart att Coop Gotland, efter långa samtal under hösten, tar över varumärket.

Läs också: Bagerierna sanerar surdegsbröd

– Nu är cirkeln sluten och den tredje ägaren till Eskelunds varumärke kommer att baka
bröden som vi gjorde på södra Murgatan i Visby på 50-talet, säger Eskelunds Hembageris ägare Håkan Jakobsson i en kommentar.

Håkan Jakobssons familj tog själva över driften för bageriet för 67 år sedan.

Eskelunds lämnar alltså över varumärke och recept till Coop och Therese Ekman från Eskelunds bageri går även hon över till Coop för att bli ansvarig för bageriets utveckling.

Totalt fem av de mest populära bröden kommer att tillverkas och dessa kommer att ha en lite högre prissättning samt vara hela, för att göra dem saftigare och hållbarare.

Coop Gotland kommer heller inte endast att sälja bröden i sina egna butiker.

– Eskelunds bröd kommer att vara tillgängligt för alla butiker och övriga kunder på Gotland, som vill köpa av oss, precis som tidigare, säger Carl-Johan Stålhammar, vd Coop Gotland.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Nyhetsbrev

Ungas matval styrs av värderingar

Arkiv

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116