23948sdkhjf

130 år gammalt bageri räddas

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Gotlandsbageri återuppstår – i Coops regi.

Det såg mörkt ut i somras för Ekelunds bageri på Gotland då de meddelade att bageriet, efter 130 år, inte kunde drivas vidare och skulle läggas ner vid årsskiftet. Men nu är bageriet räddat då det står klart att Coop Gotland, efter långa samtal under hösten, tar över varumärket.

Läs också: Anrikt bageri i konkurs

– Nu är cirkeln sluten och den tredje ägaren till Eskelunds varumärke kommer att baka
bröden som vi gjorde på södra Murgatan i Visby på 50-talet, säger Eskelunds Hembageris ägare Håkan Jakobsson i en kommentar.

Håkan Jakobssons familj tog själva över driften för bageriet för 67 år sedan.

Eskelunds lämnar alltså över varumärke och recept till Coop och Therese Ekman från Eskelunds bageri går även hon över till Coop för att bli ansvarig för bageriets utveckling.

Totalt fem av de mest populära bröden kommer att tillverkas och dessa kommer att ha en lite högre prissättning samt vara hela, för att göra dem saftigare och hållbarare.

Coop Gotland kommer heller inte endast att sälja bröden i sina egna butiker.

– Eskelunds bröd kommer att vara tillgängligt för alla butiker och övriga kunder på Gotland, som vill köpa av oss, precis som tidigare, säger Carl-Johan Stålhammar, vd Coop Gotland.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Nyhetsbrev

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Arkiv

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094