23948sdkhjf

130 år gammalt bageri räddas

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Gotlandsbageri återuppstår – i Coops regi.

Det såg mörkt ut i somras för Ekelunds bageri på Gotland då de meddelade att bageriet, efter 130 år, inte kunde drivas vidare och skulle läggas ner vid årsskiftet. Men nu är bageriet räddat då det står klart att Coop Gotland, efter långa samtal under hösten, tar över varumärket.

Läs också: Bagerierna sanerar surdegsbröd

– Nu är cirkeln sluten och den tredje ägaren till Eskelunds varumärke kommer att baka
bröden som vi gjorde på södra Murgatan i Visby på 50-talet, säger Eskelunds Hembageris ägare Håkan Jakobsson i en kommentar.

Håkan Jakobssons familj tog själva över driften för bageriet för 67 år sedan.

Eskelunds lämnar alltså över varumärke och recept till Coop och Therese Ekman från Eskelunds bageri går även hon över till Coop för att bli ansvarig för bageriets utveckling.

Totalt fem av de mest populära bröden kommer att tillverkas och dessa kommer att ha en lite högre prissättning samt vara hela, för att göra dem saftigare och hållbarare.

Coop Gotland kommer heller inte endast att sälja bröden i sina egna butiker.

– Eskelunds bröd kommer att vara tillgängligt för alla butiker och övriga kunder på Gotland, som vill köpa av oss, precis som tidigare, säger Carl-Johan Stålhammar, vd Coop Gotland.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.165