23948sdkhjf

130 år gammalt bageri räddas

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Gotlandsbageri återuppstår – i Coops regi.

Det såg mörkt ut i somras för Ekelunds bageri på Gotland då de meddelade att bageriet, efter 130 år, inte kunde drivas vidare och skulle läggas ner vid årsskiftet. Men nu är bageriet räddat då det står klart att Coop Gotland, efter långa samtal under hösten, tar över varumärket.

Läs också: Anrikt bageri i konkurs

– Nu är cirkeln sluten och den tredje ägaren till Eskelunds varumärke kommer att baka
bröden som vi gjorde på södra Murgatan i Visby på 50-talet, säger Eskelunds Hembageris ägare Håkan Jakobsson i en kommentar.

Håkan Jakobssons familj tog själva över driften för bageriet för 67 år sedan.

Eskelunds lämnar alltså över varumärke och recept till Coop och Therese Ekman från Eskelunds bageri går även hon över till Coop för att bli ansvarig för bageriets utveckling.

Totalt fem av de mest populära bröden kommer att tillverkas och dessa kommer att ha en lite högre prissättning samt vara hela, för att göra dem saftigare och hållbarare.

Coop Gotland kommer heller inte endast att sälja bröden i sina egna butiker.

– Eskelunds bröd kommer att vara tillgängligt för alla butiker och övriga kunder på Gotland, som vill köpa av oss, precis som tidigare, säger Carl-Johan Stålhammar, vd Coop Gotland.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125