23948sdkhjf

Finaldags för Årets unga kock

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Det börjar dra ihop sig för tävlingen Årets unga kock 2019. Den 25 februari tävlar sex unga kockar om äran och en plats i världsfinalen.

Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök, är en av finalisterna. Han ser fram emot tävlingen.

– Jag ska göra min grej och inte överanstränga mig. Jag ska gå enligt min plan och vara lugn och organiserad. Det skulle ju vara väldigt kul att vinna!

Från en hemlig korg med identiska råvaror ska varje tävlande tillaga en meny för fyra personer. Förrätt, varmrätt och dessert bedöms anonymt av en professionell smakjury. Dessutom kommer en teknikjury att granska de tävlandes köksarbete.

Här är finalisterna i Årets unga kock 2019:

  • Eskil Bondsäter, Allegrine, Stockholm
  • Ebba Hallström, Swedish Taste, Göteborg
  • Fabian Olli Johanson, Rot, Gotland
  • Anton Levin, Stadshuskällaren, Stockholm
  • Hanna Lukowiesky, Lilla Bjers, Gotland
  • Jimmi Nilsson, Grand Hotel, Saltsjöbaden

Samma regelverk används som i den internationella finalen i Calgary, Kanada, i september, dit den svenska vinnaren kvalificerar sig. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken med fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Nyhetsbrev

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Arkiv

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Baranställda erbjuds gratis spritutbildning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.093