23948sdkhjf

Finaldags för Årets unga kock

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Det börjar dra ihop sig för tävlingen Årets unga kock 2019. Den 25 februari tävlar sex unga kockar om äran och en plats i världsfinalen.

Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök, är en av finalisterna. Han ser fram emot tävlingen.

– Jag ska göra min grej och inte överanstränga mig. Jag ska gå enligt min plan och vara lugn och organiserad. Det skulle ju vara väldigt kul att vinna!

Från en hemlig korg med identiska råvaror ska varje tävlande tillaga en meny för fyra personer. Förrätt, varmrätt och dessert bedöms anonymt av en professionell smakjury. Dessutom kommer en teknikjury att granska de tävlandes köksarbete.

Här är finalisterna i Årets unga kock 2019:

  • Eskil Bondsäter, Allegrine, Stockholm
  • Ebba Hallström, Swedish Taste, Göteborg
  • Fabian Olli Johanson, Rot, Gotland
  • Anton Levin, Stadshuskällaren, Stockholm
  • Hanna Lukowiesky, Lilla Bjers, Gotland
  • Jimmi Nilsson, Grand Hotel, Saltsjöbaden

Samma regelverk används som i den internationella finalen i Calgary, Kanada, i september, dit den svenska vinnaren kvalificerar sig. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Nyhetsbrev

Ungas matval styrs av värderingar

Arkiv

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.122