23948sdkhjf

Finaldags för Årets unga kock

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Det börjar dra ihop sig för tävlingen Årets unga kock 2019. Den 25 februari tävlar sex unga kockar om äran och en plats i världsfinalen.

Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök, är en av finalisterna. Han ser fram emot tävlingen.

– Jag ska göra min grej och inte överanstränga mig. Jag ska gå enligt min plan och vara lugn och organiserad. Det skulle ju vara väldigt kul att vinna!

Från en hemlig korg med identiska råvaror ska varje tävlande tillaga en meny för fyra personer. Förrätt, varmrätt och dessert bedöms anonymt av en professionell smakjury. Dessutom kommer en teknikjury att granska de tävlandes köksarbete.

Här är finalisterna i Årets unga kock 2019:

  • Eskil Bondsäter, Allegrine, Stockholm
  • Ebba Hallström, Swedish Taste, Göteborg
  • Fabian Olli Johanson, Rot, Gotland
  • Anton Levin, Stadshuskällaren, Stockholm
  • Hanna Lukowiesky, Lilla Bjers, Gotland
  • Jimmi Nilsson, Grand Hotel, Saltsjöbaden

Samma regelverk används som i den internationella finalen i Calgary, Kanada, i september, dit den svenska vinnaren kvalificerar sig. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – och en fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nyhetsbrev

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Arkiv

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.152