23948sdkhjf

200 miljoner till ny anläggning för hela bönor

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Största satsningen i Löfbergs historia.

Löfbergs har nu tagit beslutet om att bygga en ny produktionsanläggning för hela bönor i Välsviken i Karlstad.

Läs också: Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

– Vi satsar närmare 200 miljoner kronor vilket gör det här till den största investeringen i Löfbergs historia, säger Lars Appelqvist, vd på Löfbergs, i ett pressmeddelande.

Anläggningen ska rosta och packa hela bönor och får en kapacitet på 7 000 ton per år och är ett svar på de senaste årens ökade efterfrågan på hela bönor.

– Det här är en framtidssatsning som stärker oss både lokalt och internationellt, och som gör det möjligt för oss att fortsätta växa och ta marknadsandelar, säger Lars Appelqvist.

Byggstart sker under våren och den nya anläggningen ska enligt plan tas i drift vid årsskiftet 2020/2021.

Läs mer om: Löfbergs
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125