23948sdkhjf

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Plantagon vill "skydda innovationen".

I förra veckan stod det klart att cityodlaren Plantagon begärts i konkurs. Beslutet togs av styrelsen för att enligt dem "skydda de anställdas omedelbara intressen".

Enligt Plantagons styrelse och ägare finns det inte längre förutsättningar för att driva bolaget vidare i dess nuvarande form och för att rädda Plantagons innovation sattes bolaget i konkurs.

Förfallna fordringar från leverantörer och bank uppgår till 3 miljoner kronor. Till detta tillkommer skulder på cirka 10 miljoner kronor i form av lån från företagsledning och närstående intressenter.

Plantagon har nu fått en frist på fyra veckor för att säkerställa ny finansiering och ny ägare.

– Det primära målet nu är att skydda innovationen och i nära samarbete med konkursförvaltaren hitta nya ägare som vill arbeta vidare med tekniken. Det finns ett antal pågående kontakter med investerare i Sverige, USA och i UAE, säger Owe Pettersson, vice vd i Plantagon International i ett pressmeddelande.

I konkursen ingår också det ägande som bolaget har haft i Plantagon Production Sweden, som driver inomhusodlingen Plantagon City Farm på Kungsholmen i Stockholm. Plantagon Production Sweden fortsätter sin verksamhet tillsvidare som vanligt.

– Det är en sorgens dag för mig och för alla som arbetar med och tror på Plantagon, men å andra sidan är styrelsen och nuvarande huvudägare hoppfulla om att kunna rädda innovationen Plantagon, så att vår vision om storskalig stadsodling ska kunna realiseras inom en snar framtid, säger Hans Hassle, medgrundare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062