23948sdkhjf

Därför valde vertikalodlarna konkurs

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Plantagon vill "skydda innovationen".

I förra veckan stod det klart att cityodlaren Plantagon begärts i konkurs. Beslutet togs av styrelsen för att enligt dem "skydda de anställdas omedelbara intressen".

Läs också: Plantagon i konkurs

Enligt Plantagons styrelse och ägare finns det inte längre förutsättningar för att driva bolaget vidare i dess nuvarande form och för att rädda Plantagons innovation sattes bolaget i konkurs.

Förfallna fordringar från leverantörer och bank uppgår till 3 miljoner kronor. Till detta tillkommer skulder på cirka 10 miljoner kronor i form av lån från företagsledning och närstående intressenter.

Plantagon har nu fått en frist på fyra veckor för att säkerställa ny finansiering och ny ägare.

– Det primära målet nu är att skydda innovationen och i nära samarbete med konkursförvaltaren hitta nya ägare som vill arbeta vidare med tekniken. Det finns ett antal pågående kontakter med investerare i Sverige, USA och i UAE, säger Owe Pettersson, vice vd i Plantagon International i ett pressmeddelande.

I konkursen ingår också det ägande som bolaget har haft i Plantagon Production Sweden, som driver inomhusodlingen Plantagon City Farm på Kungsholmen i Stockholm. Plantagon Production Sweden fortsätter sin verksamhet tillsvidare som vanligt.

– Det är en sorgens dag för mig och för alla som arbetar med och tror på Plantagon, men å andra sidan är styrelsen och nuvarande huvudägare hoppfulla om att kunna rädda innovationen Plantagon, så att vår vision om storskalig stadsodling ska kunna realiseras inom en snar framtid, säger Hans Hassle, medgrundare.

Mer om:Plantagon
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Nyhetsbrev

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Arkiv

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.136