23948sdkhjf

Därför valde vertikalodlarna konkurs

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Plantagon vill "skydda innovationen".

I förra veckan stod det klart att cityodlaren Plantagon begärts i konkurs. Beslutet togs av styrelsen för att enligt dem "skydda de anställdas omedelbara intressen".

Läs också: Plantagon i konkurs

Enligt Plantagons styrelse och ägare finns det inte längre förutsättningar för att driva bolaget vidare i dess nuvarande form och för att rädda Plantagons innovation sattes bolaget i konkurs.

Förfallna fordringar från leverantörer och bank uppgår till 3 miljoner kronor. Till detta tillkommer skulder på cirka 10 miljoner kronor i form av lån från företagsledning och närstående intressenter.

Plantagon har nu fått en frist på fyra veckor för att säkerställa ny finansiering och ny ägare.

– Det primära målet nu är att skydda innovationen och i nära samarbete med konkursförvaltaren hitta nya ägare som vill arbeta vidare med tekniken. Det finns ett antal pågående kontakter med investerare i Sverige, USA och i UAE, säger Owe Pettersson, vice vd i Plantagon International i ett pressmeddelande.

I konkursen ingår också det ägande som bolaget har haft i Plantagon Production Sweden, som driver inomhusodlingen Plantagon City Farm på Kungsholmen i Stockholm. Plantagon Production Sweden fortsätter sin verksamhet tillsvidare som vanligt.

– Det är en sorgens dag för mig och för alla som arbetar med och tror på Plantagon, men å andra sidan är styrelsen och nuvarande huvudägare hoppfulla om att kunna rädda innovationen Plantagon, så att vår vision om storskalig stadsodling ska kunna realiseras inom en snar framtid, säger Hans Hassle, medgrundare.

Mer om:Plantagon
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Hit kommer Linnea & Basilika

Nyhetsbrev

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Arkiv

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.119