23948sdkhjf

Burkvinet är här

Efter lådvinets stora genomslag hos de svenska konsumenterna är det nu dags för burkvinet? För första gången finns vin på burk i Systembolagets fasta sortiment. Ja, i alla fall från och med på fredag den 1 mars.

Förpackningstypen burk för vin är ett nyare alternativ på den svenska marknaden. Dock har flertalet länder redan anammat konceptet, särskilt USA har haft stor framgång med vin på burk.

– Burken har visat sig ge ett lägre koldioxidavtryck till skillnad mot glasflaska, som står för en stor del av vineriets koldioxidutsläpp. Hållbarheten kring vinproduktion är något som Nya Zeeland haft som en hjärtefråga och arbetat aktivt för, bland annat att minimera vatten- och elförbrukning. Merparten av druvorna från Nya Zeeland är certifierade som sustainable, säger Karolina Lansman, brand manager vin hos importören Galatea.

Vinet på burk, Te Merio, är en klassisk aromatisk Sauvignon Blanc, inslag av citrus och vit stenfrukt, krusbär och fläder. Ett matvänligt vin som passar till nyfångade skaldjur eller poké bowl.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063