23948sdkhjf

Burkvinet är här

| Av Marcus Petersson | Tipsa redaktionen

Efter lådvinets stora genomslag hos de svenska konsumenterna är det nu dags för burkvinet? För första gången finns vin på burk i Systembolagets fasta sortiment. Ja, i alla fall från och med på fredag den 1 mars.

Förpackningstypen burk för vin är ett nyare alternativ på den svenska marknaden. Dock har flertalet länder redan anammat konceptet, särskilt USA har haft stor framgång med vin på burk.

– Burken har visat sig ge ett lägre koldioxidavtryck till skillnad mot glasflaska, som står för en stor del av vineriets koldioxidutsläpp. Hållbarheten kring vinproduktion är något som Nya Zeeland haft som en hjärtefråga och arbetat aktivt för, bland annat att minimera vatten- och elförbrukning. Merparten av druvorna från Nya Zeeland är certifierade som sustainable, säger Karolina Lansman, brand manager vin hos importören Galatea.

Vinet på burk, Te Merio, är en klassisk aromatisk Sauvignon Blanc, inslag av citrus och vit stenfrukt, krusbär och fläder. Ett matvänligt vin som passar till nyfångade skaldjur eller poké bowl.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Hit kommer Linnea & Basilika

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Nyhetsbrev

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Arkiv

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111