23948sdkhjf

Burkvinet är här

| Av Marcus Petersson | Tipsa redaktionen

Efter lådvinets stora genomslag hos de svenska konsumenterna är det nu dags för burkvinet? För första gången finns vin på burk i Systembolagets fasta sortiment. Ja, i alla fall från och med på fredag den 1 mars.

Förpackningstypen burk för vin är ett nyare alternativ på den svenska marknaden. Dock har flertalet länder redan anammat konceptet, särskilt USA har haft stor framgång med vin på burk.

– Burken har visat sig ge ett lägre koldioxidavtryck till skillnad mot glasflaska, som står för en stor del av vineriets koldioxidutsläpp. Hållbarheten kring vinproduktion är något som Nya Zeeland haft som en hjärtefråga och arbetat aktivt för, bland annat att minimera vatten- och elförbrukning. Merparten av druvorna från Nya Zeeland är certifierade som sustainable, säger Karolina Lansman, brand manager vin hos importören Galatea.

Vinet på burk, Te Merio, är en klassisk aromatisk Sauvignon Blanc, inslag av citrus och vit stenfrukt, krusbär och fläder. Ett matvänligt vin som passar till nyfångade skaldjur eller poké bowl.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Nyhetsbrev

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Arkiv

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.112