23948sdkhjf

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

| Av Nyhetsbyrån Direkt | Tipsa redaktionen

Whiskybolaget Mackmyra redovisar ett rörelseresultat om -0,2 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 (4,3). Kvartalets nettoomsättning exklusive alkoholskatt summerade till 28,4 miljoner kronor (27,3).

"Såväl oktober som december blev riktigt starka månader försäljningsmässigt,
men en svag novembermånad bromsar kvartalets tillväxt som sammantaget uppgick

Läs också: Mackmyra lanserar gin
till 4 procent (4)", skriver bolaget i sitt bokslut.

Försäljningen av flaskor ökade med cirka 13 procent (-1) och drevs av
Mackmyras prioriterade exportmarknader, Tyskland, Frankrike och
Storbritannien som växte med 16 procent i kvartalet.

Försäljningen av Fat och Upplevelser minskade mot föregående års fjärde
kvartal med 10 procent (13).

Läs också: Positivt resultat starkaste på fem år för Mackmyra

"I ett scenario där alla fasta och finansiella kostnader är oförändrade
behöver Mackmyra omsätta cirka 120 miljoner kronor för att på nytt nå
breakeven sett till kassaflöde. Utan dagens räntor och amorteringar skulle
företaget vara i stort sett kassaflödespositivt redan idag och med ett
resultat på en väsentligt högre nivå", skriver bolaget.

Omsättningen helåret 2018, exklusive alkoholskatt, uppgick till 86,2 miljoner
kronor.

Mer om: Mackmyra
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Nyhetsbrev

Ungas matval styrs av värderingar

Arkiv

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.106