23948sdkhjf

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

| Av Nyhetsbyrån Direkt | Tipsa redaktionen

Whiskybolaget Mackmyra redovisar ett rörelseresultat om -0,2 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 (4,3). Kvartalets nettoomsättning exklusive alkoholskatt summerade till 28,4 miljoner kronor (27,3).

"Såväl oktober som december blev riktigt starka månader försäljningsmässigt,
men en svag novembermånad bromsar kvartalets tillväxt som sammantaget uppgick

Läs också: Mackmyra ökar omsättning – och förlust
till 4 procent (4)", skriver bolaget i sitt bokslut.

Försäljningen av flaskor ökade med cirka 13 procent (-1) och drevs av
Mackmyras prioriterade exportmarknader, Tyskland, Frankrike och
Storbritannien som växte med 16 procent i kvartalet.

Försäljningen av Fat och Upplevelser minskade mot föregående års fjärde
kvartal med 10 procent (13).

Läs också: Mackmyra lanserar gin

"I ett scenario där alla fasta och finansiella kostnader är oförändrade
behöver Mackmyra omsätta cirka 120 miljoner kronor för att på nytt nå
breakeven sett till kassaflöde. Utan dagens räntor och amorteringar skulle
företaget vara i stort sett kassaflödespositivt redan idag och med ett
resultat på en väsentligt högre nivå", skriver bolaget.

Omsättningen helåret 2018, exklusive alkoholskatt, uppgick till 86,2 miljoner
kronor.

Mer om: Mackmyra
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.147