23948sdkhjf

Vibliotek tar sitt tapaskoncept till Helsingborg

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

I höstas utsågs Vibliotek till Årets restaurang i Malmö av stadens köpmän. Nu ska tapaskonceptet introduceras i ytterligare en skånsk stad. Den nya krogen ska öppnas i stadsdelen Söder i centrala Helsingborg.

Precis som i Maömö kommer helsingborgarna att erbjudas spansk mat, gott vin och tapas i goda vänners lag. Gästerna ska på Vibliotek få en smak av Barcelona.

– Jag vill erbjuda ett annat sätt att umgås, ett utrymme som inte bara är en bar eller en restaurang. En plats där målet inte bara ska vara att äta “äkta” tapas eller dricka en god Rioja utan en plats där man känner lust att träffa vänner och familj och umgås med dem, tillbringa några timmar, prata med varandra och ha en stund av lycka, säger Viblioteks grundare Jan Badosa.

Stadsdelens centrumledare är också nöjd med den kommande etableringen. 

– Vibliotek blir ett viktigt komplement till både kvarterets och Helsingborgs matutbud då det finns ett minimalt utbud av spansk mat i city, säger Alxandra Werder Hallonkvist.

Det dröjer dock cirka ett år innan den nya krogen öppnar. Restaurangen blir då granne med Beijing8.

Vibliotek utsattes natten efter Alla hjärtans dag i februari för ett inbrott. Sedan dess är Malmökrogen kontantfri.

Mer om: Vibliotek
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Nyhetsbrev

Ungas matval styrs av värderingar

Arkiv

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.115