23948sdkhjf

Invigning av NK:s nya saluhall

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

För nästan ett år sedan fick Ica lämna NK:s saluhall efter att de båda parterna inte kommit överens om driften. Nu är det dags för invigning av NK:s nya saluhall där flera olika aktörer tar plats där Ica tidigare låg.

Läs också: Mat viktig del i omdaning av NK

Nya NK Saluhall öppnar den 7 mars och kombinerar en traditionell saluhallsupplevelse med matserveringar och ett baslivsmedelsutbud. Det kommer både att gå att handla råvaror och delikatesser och att slå sig ner på någon av serveringarna, till exempel hos Melanders Fisk, för en måltid.

Saluhallen kommer även att husera Danielle och Johan Lalins Dr Mat och Katarina och Håkan Milds glassföretag Lejonet & Björnen. NK Bröd och NK Konfektyr kommer att drivas av Johan Sörberg, en av landets främsta bagare och konditorer. 

– Vi är väldigt glada över att äntligen kunna presentera vår nya saluhall. Matentreprenörerna tillhör toppskiktet i sina respektive kategorier och besitter den kunskap och erfarenhet som kommer göra NK Saluhall till en matdestination för såväl stockholmare som tillresta matentusiaster, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet.

Johan Jureskog och Klas Ljungquist från AG Kötthandel driver köttdisken, fiskdisken bemannas av bröderna Nils och Erik Molinder och ostdisken av Vincent och Anna Lefèvre från Androuet. Paradiset, som flyttar från sin city-butik på Regeringsgatan, står för basutbudet för livsmedel, frukt och grönt.

– Det ska bli superkul att öppna upp här, vi har gått en lång väg sedan vår cityetablering och det här känns som ett koncept som passar oss bra, säger Paradisets grundare Johannes Cullberg till Fri Köpenskap.

Johannes Cullberg tror på saluhallskonceptet och om fem veckor öppnar Paradiset även i Täby centrum där konceptet även där påminner om en saluhall.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.237