23948sdkhjf

Invigning av NK:s nya saluhall

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

För nästan ett år sedan fick Ica lämna NK:s saluhall efter att de båda parterna inte kommit överens om driften. Nu är det dags för invigning av NK:s nya saluhall där flera olika aktörer tar plats där Ica tidigare låg.

Läs också: Paradiset återuppstår – med produktfokus

Nya NK Saluhall öppnar den 7 mars och kombinerar en traditionell saluhallsupplevelse med matserveringar och ett baslivsmedelsutbud. Det kommer både att gå att handla råvaror och delikatesser och att slå sig ner på någon av serveringarna, till exempel hos Melanders Fisk, för en måltid.

Saluhallen kommer även att husera Danielle och Johan Lalins Dr Mat och Katarina och Håkan Milds glassföretag Lejonet & Björnen. NK Bröd och NK Konfektyr kommer att drivas av Johan Sörberg, en av landets främsta bagare och konditorer. 

– Vi är väldigt glada över att äntligen kunna presentera vår nya saluhall. Matentreprenörerna tillhör toppskiktet i sina respektive kategorier och besitter den kunskap och erfarenhet som kommer göra NK Saluhall till en matdestination för såväl stockholmare som tillresta matentusiaster, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet.

Johan Jureskog och Klas Ljungquist från AG Kötthandel driver köttdisken, fiskdisken bemannas av bröderna Nils och Erik Molinder och ostdisken av Vincent och Anna Lefèvre från Androuet. Paradiset, som flyttar från sin city-butik på Regeringsgatan, står för basutbudet för livsmedel, frukt och grönt.

– Det ska bli superkul att öppna upp här, vi har gått en lång väg sedan vår cityetablering och det här känns som ett koncept som passar oss bra, säger Paradisets grundare Johannes Cullberg till Fri Köpenskap.

Johannes Cullberg tror på saluhallskonceptet och om fem veckor öppnar Paradiset även i Täby centrum där konceptet även där påminner om en saluhall.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken med fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Nyhetsbrev

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Arkiv

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Baranställda erbjuds gratis spritutbildning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109