23948sdkhjf

Invigning av NK:s nya saluhall

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

För nästan ett år sedan fick Ica lämna NK:s saluhall efter att de båda parterna inte kommit överens om driften. Nu är det dags för invigning av NK:s nya saluhall där flera olika aktörer tar plats där Ica tidigare låg.

Läs också: Mat viktig del i omdaning av NK

Nya NK Saluhall öppnar den 7 mars och kombinerar en traditionell saluhallsupplevelse med matserveringar och ett baslivsmedelsutbud. Det kommer både att gå att handla råvaror och delikatesser och att slå sig ner på någon av serveringarna, till exempel hos Melanders Fisk, för en måltid.

Saluhallen kommer även att husera Danielle och Johan Lalins Dr Mat och Katarina och Håkan Milds glassföretag Lejonet & Björnen. NK Bröd och NK Konfektyr kommer att drivas av Johan Sörberg, en av landets främsta bagare och konditorer. 

– Vi är väldigt glada över att äntligen kunna presentera vår nya saluhall. Matentreprenörerna tillhör toppskiktet i sina respektive kategorier och besitter den kunskap och erfarenhet som kommer göra NK Saluhall till en matdestination för såväl stockholmare som tillresta matentusiaster, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet.

Johan Jureskog och Klas Ljungquist från AG Kötthandel driver köttdisken, fiskdisken bemannas av bröderna Nils och Erik Molinder och ostdisken av Vincent och Anna Lefèvre från Androuet. Paradiset, som flyttar från sin city-butik på Regeringsgatan, står för basutbudet för livsmedel, frukt och grönt.

– Det ska bli superkul att öppna upp här, vi har gått en lång väg sedan vår cityetablering och det här känns som ett koncept som passar oss bra, säger Paradisets grundare Johannes Cullberg till Fri Köpenskap.

Johannes Cullberg tror på saluhallskonceptet och om fem veckor öppnar Paradiset även i Täby centrum där konceptet även där påminner om en saluhall.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Nyhetsbrev

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Arkiv

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Bohuslänsk vinst i Food Truck-SM

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Här ska O'Learys relansera sitt koncept

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.117