23948sdkhjf

Martin & Servera drar ned på plasten

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Martin & Servera har infört en ny policy för att dra ner på sin plastförbrukning. För att minska sin förbrukning och spara på miljön innehåller policyn särskilda mål och årtal då dessa mål ska vara uppnådda:

  • Till år 2030 ska den fossila råvaran i plastförpackningar bytas ut till fossilfri eller återvunnen fossil råvara.
  • Senast år 2022 ska samtliga plastförpackningar vara tillverkade av återvinningsbara material. Det inkluderar såväl Martin & Serveras egna märkesvaror som sortiment från externa leverantörer och producenter.
  • Senast år 2020 ska engångsprodukter som bestick, tallrikar, sugrör, drinkpinnar och produkter gjorda av oxo-nedbrytbar plast samt mat- och dryckesbehållare av expanderad polystyren, fasas ut ur sortimentet enligt kommande EU-direktiv.

En av de åtgärder som kommer genomföras framöver är bland annat lansering av sugrör gjorda av papper under Martin & Serveras egna varumärke Formo.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – och en fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nyhetsbrev

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Arkiv

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.165