23948sdkhjf

Dumplingsföretaget ska växa genom crowdfunding

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Det svenska dumplingsföretaget Beijing8 vill växa. Bolaget försöker ta in minst 18 miljoner kronor i kapital via en kampanj som pågår just nu på crowdfundingplattformen Pepins. När detta skrivs har 410 nya delägare investerat från 555 kronor och uppåt.

Läs också: Beijing8 blir två

– Sedan starten för åtta år sedan har vår drivkraft varit att kombinera traditionell kinesisk matkultur och dess värden med urbana och västerländska inslag för att kunna erbjuda våra gäster och kunder en unik matupplevelse som kan avnjutas i våra restauranger eller hemma vid middagsbordet, säger vd Magnus Leydner.

Beijing8:s degknyten innehåller enbart naturliga råvaror och de ekologiska isteerna bryggs på teblad som hämtas direkt från Kina.

Bolaget har i nuläget tio restauranger och säljer sina produkter i 140 livsmedelsbutiker i Sverige, Finland och Norge. Både restaurang- och butiksdelen uppges vara lönsam. Med det nya kapitalet ska nästa steg tas i en expansion som ska öka närvaron på den nordiska marknaden.  

– Siktet är inställt på att växa företaget med utgångspunkt från en stabil nordisk bas, säger Magnus Leydner.      

Mer om: Beijing8
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Nyhetsbrev

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Arkiv

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Därför stängs Feskekörka

Från vikingatiden till 1700-talet för E-Type

Magnus Nilsson lämnar – Fäviken stänger

”Det har varit ett svårt beslut”.

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111