23948sdkhjf

Fick kanyl i kebaben

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

För en vecka sedan när en kvinna åt en kebabtallrik på en restaurang i centrala Katrineholm gjorde hon en obehaglig upptäckt. I en tugga upptäckte hon något hårt i maten och spottade ut en avbruten kanyl, förmodligen från köttet, det skriver Katrineholms-Kuriren.

Kanylen på cirka 1,5 centimeter hade samma tjocklek som de som används i sjukvården, det framgår av anmälan som kvinnan skickat till kommunens miljö- och hälsokontor.

Enligt kontroller vid slakteriet kan kanylen ha använts för att bedöva djuret inför slakt, men när kvinnan själv kontaktade leverantören fick hon beskedet att den använts för att ge djuren antibiotika.

Enligt en företrädare för leverantören för företaget är det oklart varifrån kanylen kommer ifrån, eller om det ens kommer från deras produkter.

Vi har inte konstaterat att den kommer från våra produkter över huvud taget. Vi utreder, säger företrädaren som heller inte säger sig förstå det mediala intresset:

– Det handlar om en kanyl, inte 500, säger han till Katrineholms-Kuriren.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Nyhetsbrev

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Arkiv

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.115