23948sdkhjf

Fick kanyl i kebaben

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

För en vecka sedan när en kvinna åt en kebabtallrik på en restaurang i centrala Katrineholm gjorde hon en obehaglig upptäckt. I en tugga upptäckte hon något hårt i maten och spottade ut en avbruten kanyl, förmodligen från köttet, det skriver Katrineholms-Kuriren.

Kanylen på cirka 1,5 centimeter hade samma tjocklek som de som används i sjukvården, det framgår av anmälan som kvinnan skickat till kommunens miljö- och hälsokontor.

Enligt kontroller vid slakteriet kan kanylen ha använts för att bedöva djuret inför slakt, men när kvinnan själv kontaktade leverantören fick hon beskedet att den använts för att ge djuren antibiotika.

Enligt en företrädare för leverantören för företaget är det oklart varifrån kanylen kommer ifrån, eller om det ens kommer från deras produkter.

Vi har inte konstaterat att den kommer från våra produkter över huvud taget. Vi utreder, säger företrädaren som heller inte säger sig förstå det mediala intresset:

– Det handlar om en kanyl, inte 500, säger han till Katrineholms-Kuriren.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.097