23948sdkhjf

Fick kanyl i kebaben

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

För en vecka sedan när en kvinna åt en kebabtallrik på en restaurang i centrala Katrineholm gjorde hon en obehaglig upptäckt. I en tugga upptäckte hon något hårt i maten och spottade ut en avbruten kanyl, förmodligen från köttet, det skriver Katrineholms-Kuriren.

Kanylen på cirka 1,5 centimeter hade samma tjocklek som de som används i sjukvården, det framgår av anmälan som kvinnan skickat till kommunens miljö- och hälsokontor.

Enligt kontroller vid slakteriet kan kanylen ha använts för att bedöva djuret inför slakt, men när kvinnan själv kontaktade leverantören fick hon beskedet att den använts för att ge djuren antibiotika.

Enligt en företrädare för leverantören för företaget är det oklart varifrån kanylen kommer ifrån, eller om det ens kommer från deras produkter.

Vi har inte konstaterat att den kommer från våra produkter över huvud taget. Vi utreder, säger företrädaren som heller inte säger sig förstå det mediala intresset:

– Det handlar om en kanyl, inte 500, säger han till Katrineholms-Kuriren.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Nyhetsbrev

Den platta vinflaskan gör entré

Arkiv

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Succé för Gustav ”Jävligt gott” Johansson i nya matkanalen

Drygt en halv miljon tittade på nya kanalen Godare i april.

Efter konkurserna – Vapiano-kedjan får nygammal ägare

Bensinmackarna utmanar vägkrogar och snabbmatskedjor

Preem och Cirkle K storsatsar på sina kafé- och matkoncept.

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Baranställda erbjuds gratis spritutbildning

Foodora växer så det knakar – 300 nya tjänster i mars

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.142