23948sdkhjf

Sigtunakockar i världsfinal i Toronto

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Emil Jonsson och Niclas Jansson slåss med världseliten om titeln ”Global Chef of the Year”.

Nästa vecka, den 11 april, avgörs världsfinalen i tävlingen Copper Skillet i Toronto, Kanada. Europa representeras i årets mästerskap för konferenskockar av Niclas Jansson och Emil Jonsson, båda verksamma i Sigtuna.

Läs också: Ung Sigtunakock bäst i världen

– Vi är otroligt stolta över att vår destination har kockar i världsklass. Genom Niclas Jansson och Emil Jonssons enastående framgångar får vi nu även möjlighet att visa upp Sigtuna på den globala matscenen, säger Anna Lakmaker, vd Destination Sigtuna.

Emil Jonsson är 27 år och arbetar på Steningevik konferens. Han har arbetat som kock i 10 år på bland annat Oaxen, Shibumi och Proviant samt gjort en sejour i Schweiz. Niclas Jansson är 26 år och köksmästare på Sigtunahöjden med stort intresse för närproducerat. Han har arbetat som kock sedan 2011.

Sigtunakockarnas väg mot världsfinalen i Toronto inleddes i juni förra året då de segrade i den nationella deltävlingen i junior- och seniorklass. via Europafinalen i Lissabon i oktober tog de sig sedan till finalen, där de ställs mot de vinnande kockarna från Amerika (Nord- och Sydamerika) respektive Australien (Asia/Pacific). Den 11 april tävlar de i Copper Skillet om den åtråvärda titeln ”Global Chef of the Year”.

Mer om: Copper Skillet
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Nyhetsbrev

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Arkiv

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Därför stängs Feskekörka

Från vikingatiden till 1700-talet för E-Type

Magnus Nilsson lämnar – Fäviken stänger

”Det har varit ett svårt beslut”.

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.139