23948sdkhjf

Sigtunakockar i världsfinal i Toronto

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Emil Jonsson och Niclas Jansson slåss med världseliten om titeln ”Global Chef of the Year”.

Nästa vecka, den 11 april, avgörs världsfinalen i tävlingen Copper Skillet i Toronto, Kanada. Europa representeras i årets mästerskap för konferenskockar av Niclas Jansson och Emil Jonsson, båda verksamma i Sigtuna.

Läs också: Ung Sigtunakock bäst i världen

– Vi är otroligt stolta över att vår destination har kockar i världsklass. Genom Niclas Jansson och Emil Jonssons enastående framgångar får vi nu även möjlighet att visa upp Sigtuna på den globala matscenen, säger Anna Lakmaker, vd Destination Sigtuna.

Emil Jonsson är 27 år och arbetar på Steningevik konferens. Han har arbetat som kock i 10 år på bland annat Oaxen, Shibumi och Proviant samt gjort en sejour i Schweiz. Niclas Jansson är 26 år och köksmästare på Sigtunahöjden med stort intresse för närproducerat. Han har arbetat som kock sedan 2011.

Sigtunakockarnas väg mot världsfinalen i Toronto inleddes i juni förra året då de segrade i den nationella deltävlingen i junior- och seniorklass. via Europafinalen i Lissabon i oktober tog de sig sedan till finalen, där de ställs mot de vinnande kockarna från Amerika (Nord- och Sydamerika) respektive Australien (Asia/Pacific). Den 11 april tävlar de i Copper Skillet om den åtråvärda titeln ”Global Chef of the Year”.

Mer om: Copper Skillet
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Nyhetsbrev

Vegan stämmer Burger King

Arkiv

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116