23948sdkhjf

Sigtunakockar i världsfinal i Toronto

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Emil Jonsson och Niclas Jansson slåss med världseliten om titeln ”Global Chef of the Year”.

Nästa vecka, den 11 april, avgörs världsfinalen i tävlingen Copper Skillet i Toronto, Kanada. Europa representeras i årets mästerskap för konferenskockar av Niclas Jansson och Emil Jonsson, båda verksamma i Sigtuna.

Läs också: Ung Sigtunakock bäst i världen

– Vi är otroligt stolta över att vår destination har kockar i världsklass. Genom Niclas Jansson och Emil Jonssons enastående framgångar får vi nu även möjlighet att visa upp Sigtuna på den globala matscenen, säger Anna Lakmaker, vd Destination Sigtuna.

Emil Jonsson är 27 år och arbetar på Steningevik konferens. Han har arbetat som kock i 10 år på bland annat Oaxen, Shibumi och Proviant samt gjort en sejour i Schweiz. Niclas Jansson är 26 år och köksmästare på Sigtunahöjden med stort intresse för närproducerat. Han har arbetat som kock sedan 2011.

Sigtunakockarnas väg mot världsfinalen i Toronto inleddes i juni förra året då de segrade i den nationella deltävlingen i junior- och seniorklass. via Europafinalen i Lissabon i oktober tog de sig sedan till finalen, där de ställs mot de vinnande kockarna från Amerika (Nord- och Sydamerika) respektive Australien (Asia/Pacific). Den 11 april tävlar de i Copper Skillet om den åtråvärda titeln ”Global Chef of the Year”.

Mer om: Copper Skillet
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Invigning på Kungsholmen 37 år efter att snabbmatskedjan först anlände till Stockholm.

Uber Eats i samarbete med Icabutik och saluhall

Anrikt bryggeri ska omprofileras och expandera

Tre nya McDonald's – alla öppnar i december

Expansionen fortsätter med invigningar i Bollnäs, Ödeshög och Nykvarn.

Convenience växer i betydelse

Nyhetsbrev

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

Arkiv

McDonald's har slut på halloumi

FN-priset utdelat: ”Som Nobelpriset för oss i ägarfamiljen”

Axfood lanserar nytt eget varumärke – storpack för restauranger

Eskobars gitarrist bygger flytande restaurang

Frederik Zäll tar Texas till hemstaden Åkersberga.

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Ännu en Burger King-restaurang

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.36