23948sdkhjf

Vegomässan ställs in

Vegomässan som skulle gå av stapeln den 7 september i år blir inte av. Det meddelar arrangören Djurrättsalliansen via sin facebooksida idag den 4 april.

Skälet till uppsägningen uppges framförallt vara den negativa uppmärksamhet som mässan fått i media, framförallt efter ett antal artiklar skrivna av Göteborgs-Posten kopplat ihop mässans arrangörer med våldsamma aktivister.

– Missvisande och bristfällig journalistik har genom ”guilt by association” kopplat ihop oss med hot, hat och våld och konsekvenserna blir nu att en positiv, inkluderande och fredlig mässa, som är till för att inspirera, ställs in, skriver Vegomässan på Facebook.

Vegomässan har arrangerats sedan 2007 och årets mässa skulle hållas på Nackastrandsmässan i Stockholmsområdet. Men arrangörerna skriver även att de kommer fortsätta sitt arbete – men i annan form.

– Att Vegomässan upphör är inte på något vis slutet, utan snarare en början på något nytt. Vi har alltid varit först med nya spännande vegoprojekt så det må vara slutet på Vegomässan i dess nuvarande form men vi är i full fart med nya idéer och tankar så håll utkik framöver.

Texten uppdateras löpande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078