23948sdkhjf

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Ingrid blir namnet på den nya bakfickan hos Grand Hotel i Lund. Namnet är en hommage till legendariska Ingrid Persdotter som från 1909 till 1922 ansvarade för Grands anrika Bistro Gambrinus.

– Vi tyckte att det kändes självklart att lyfta fram en stark kvinnlig personlighet från Grands över 120 år långa historia. Dessutom så hette min farmor Ingrid och alla kvinnliga familjemedlemmar har just Ingrid som mellannamn, det understryker att Grand Hotel i Lund är ett familjeföretag, säger Maria Paulsson, vd för Grand Hotel i Lund.

Grands nya bakficka och uteservering öppnar på Valborgsmässoafton, den 30 april, och håller öppet fram till slutet av septeber. Serveringen på Ingrid utgår från en klassisk lucka där gäster beställer sin mat och dryck. På menyn finns ett rikligt utbud av olika smörrebröd, tolv olika viner och ölsorter på fat, kaffe och mjukglass.

– Vi ser fram emot att bidra till att blåsa nytt liv i det omgestaltade Bantorget och är säkra på att vår nya servering kommer att bli en självklar mötesplats under vår- och sommarsäsongen, säger Maria Paulsson.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Folkparkens grillkiosk redo att servera

Fortsatt uppåt för cityrestaurangerna

Domino's ägare lämnar Norden – vill sälja svenska verksamheten

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Nyhetsbrev

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Arkiv

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.183