23948sdkhjf

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Ingrid blir namnet på den nya bakfickan hos Grand Hotel i Lund. Namnet är en hommage till legendariska Ingrid Persdotter som från 1909 till 1922 ansvarade för Grands anrika Bistro Gambrinus.

– Vi tyckte att det kändes självklart att lyfta fram en stark kvinnlig personlighet från Grands över 120 år långa historia. Dessutom så hette min farmor Ingrid och alla kvinnliga familjemedlemmar har just Ingrid som mellannamn, det understryker att Grand Hotel i Lund är ett familjeföretag, säger Maria Paulsson, vd för Grand Hotel i Lund.

Grands nya bakficka och uteservering öppnar på Valborgsmässoafton, den 30 april, och håller öppet fram till slutet av septeber. Serveringen på Ingrid utgår från en klassisk lucka där gäster beställer sin mat och dryck. På menyn finns ett rikligt utbud av olika smörrebröd, tolv olika viner och ölsorter på fat, kaffe och mjukglass.

– Vi ser fram emot att bidra till att blåsa nytt liv i det omgestaltade Bantorget och är säkra på att vår nya servering kommer att bli en självklar mötesplats under vår- och sommarsäsongen, säger Maria Paulsson.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Nyhetsbrev

Hit kommer Linnea & Basilika

Arkiv

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.134