23948sdkhjf

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Ingrid blir namnet på den nya bakfickan hos Grand Hotel i Lund. Namnet är en hommage till legendariska Ingrid Persdotter som från 1909 till 1922 ansvarade för Grands anrika Bistro Gambrinus.

– Vi tyckte att det kändes självklart att lyfta fram en stark kvinnlig personlighet från Grands över 120 år långa historia. Dessutom så hette min farmor Ingrid och alla kvinnliga familjemedlemmar har just Ingrid som mellannamn, det understryker att Grand Hotel i Lund är ett familjeföretag, säger Maria Paulsson, vd för Grand Hotel i Lund.

Grands nya bakficka och uteservering öppnar på Valborgsmässoafton, den 30 april, och håller öppet fram till slutet av septeber. Serveringen på Ingrid utgår från en klassisk lucka där gäster beställer sin mat och dryck. På menyn finns ett rikligt utbud av olika smörrebröd, tolv olika viner och ölsorter på fat, kaffe och mjukglass.

– Vi ser fram emot att bidra till att blåsa nytt liv i det omgestaltade Bantorget och är säkra på att vår nya servering kommer att bli en självklar mötesplats under vår- och sommarsäsongen, säger Maria Paulsson.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126