23948sdkhjf

Från lagerlokal till hotell med takbar

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Där Vasastaden möter nya Hagastaden, i ett område även känt som Stockholms galleridistrikt, slår ett nytt hotell snart upp dörrarna. Den 26 april öppnar Blique by Nobis som bland annat kommer att innehålla en restaurang, en bar och längst upp även en takbar med utsikt över Stockholm.

Philipshuset på Gävlegatan 18 ritades av arkitekten Sigurd Lewerentz på 1930-talet.  Det som från början var en lagerlokal har nu byggts om till ett modernt samtidshotell. För den nya designen står arkitektbyrån Wingårdhs. 

Blique by Nobis vill uppfattas mer som en mötesplats än ett hotell. På bottenvåningen finns Boketto restaurant med en meny inspirerad av de asiatiska och europeiska köken. Origo bar finns i anslutning till hotellobbyn och beskrivs som en kreativ hub och ett urbant vardagsrum där man kan arbeta på dagen och festa på natten samt uppleva allt från liveframträdanden till konstutställningar.

Längst upp, på elfte våningen, finns Arc Rooftop där man kan äta skandinaviska skaldjur och koreansk mat. När det blir varmt nog öppnas uteterassen. 

Blique by Nobis ingår i Nobis Hospitality Group som äger en rad hotell (Hotel Skeppsholmen, Miss Clara, Stallmästaregården med flera) och restauranger (Operabaren, Giro, J med flera).

Mer om: Blique by Nobis
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.123