23948sdkhjf

Från lagerlokal till hotell med takbar

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Där Vasastaden möter nya Hagastaden, i ett område även känt som Stockholms galleridistrikt, slår ett nytt hotell snart upp dörrarna. Den 26 april öppnar Blique by Nobis som bland annat kommer att innehålla en restaurang, en bar och längst upp även en takbar med utsikt över Stockholm.

Philipshuset på Gävlegatan 18 ritades av arkitekten Sigurd Lewerentz på 1930-talet.  Det som från början var en lagerlokal har nu byggts om till ett modernt samtidshotell. För den nya designen står arkitektbyrån Wingårdhs. 

Blique by Nobis vill uppfattas mer som en mötesplats än ett hotell. På bottenvåningen finns Boketto restaurant med en meny inspirerad av de asiatiska och europeiska köken. Origo bar finns i anslutning till hotellobbyn och beskrivs som en kreativ hub och ett urbant vardagsrum där man kan arbeta på dagen och festa på natten samt uppleva allt från liveframträdanden till konstutställningar.

Längst upp, på elfte våningen, finns Arc Rooftop där man kan äta skandinaviska skaldjur och koreansk mat. När det blir varmt nog öppnas uteterassen. 

Blique by Nobis ingår i Nobis Hospitality Group som äger en rad hotell (Hotel Skeppsholmen, Miss Clara, Stallmästaregården med flera) och restauranger (Operabaren, Giro, J med flera).

Mer om: Blique by Nobis
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Nyhetsbrev

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Arkiv

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Därför stängs Feskekörka

Från vikingatiden till 1700-talet för E-Type

Magnus Nilsson lämnar – Fäviken stänger

”Det har varit ett svårt beslut”.

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.105