23948sdkhjf

Från lagerlokal till hotell med takbar

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Där Vasastaden möter nya Hagastaden, i ett område även känt som Stockholms galleridistrikt, slår ett nytt hotell snart upp dörrarna. Den 26 april öppnar Blique by Nobis som bland annat kommer att innehålla en restaurang, en bar och längst upp även en takbar med utsikt över Stockholm.

Philipshuset på Gävlegatan 18 ritades av arkitekten Sigurd Lewerentz på 1930-talet.  Det som från början var en lagerlokal har nu byggts om till ett modernt samtidshotell. För den nya designen står arkitektbyrån Wingårdhs. 

Blique by Nobis vill uppfattas mer som en mötesplats än ett hotell. På bottenvåningen finns Boketto restaurant med en meny inspirerad av de asiatiska och europeiska köken. Origo bar finns i anslutning till hotellobbyn och beskrivs som en kreativ hub och ett urbant vardagsrum där man kan arbeta på dagen och festa på natten samt uppleva allt från liveframträdanden till konstutställningar.

Längst upp, på elfte våningen, finns Arc Rooftop där man kan äta skandinaviska skaldjur och koreansk mat. När det blir varmt nog öppnas uteterassen. 

Blique by Nobis ingår i Nobis Hospitality Group som äger en rad hotell (Hotel Skeppsholmen, Miss Clara, Stallmästaregården med flera) och restauranger (Operabaren, Giro, J med flera).

Mer om: Blique by Nobis
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Nyhetsbrev

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Arkiv

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

McDonald's sparkar sin vd – kärleksaffär bröt mot reglerna

1

Lista: Sveriges största ölbryggerier

Oppigårds bryggeri i Hedemora är landets största mikrobryggeri.

Restaurangerna fortsätter ta andelar från dagligvaruhandeln

Då öppnar Max på Kungsholmen

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

McDonald's tillbaka i Skellefteå efter tolv år

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Gondolen tvingas flytta – strid om tidpunkten

Alkoläsken ökar kraftigt

Pas D'art krogbrödernas största satsning hittills

Nytt bistrokoncept i Wienercaféets gamla lokaler på Biblioteksgatan i Stockholm.

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Världens första ölflaska i papper

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Beijing8 nu även i Täby

Absolutflaska hyllar återvinning

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.15