23948sdkhjf

Uteserveringar utöver det vanliga

Många svenskar ser fram emot en weekendresa i vårsolen. Hotell- och resesajten Momondo har sammanställt en lista av uteserveringar utöver det vanliga på svenskarnas populäraste resmål i Europa.

London – Golden Bee
I hippa Shoreditch på promenadavstånd från tunnelbanestationen Old Street finns Golden Bee. Här kan gästerna avnjuta cocktails och blicka ut över staden från en öppen roof top bar, och om vårskuren kommer skjuts taket upp.

Paris – Café de Flore
Café de Flore är för en del ett obligatorisk stopp under vistelsen i Paris. Detta historiska och mytomspunna kafé ligger i hörnet av Boulevard Saint-Germain och Rue Saint-Benoît.

Barcelona – Arola
Med fantastisk utsikt över Medelhavet och med ett prisbelönt kök som drivs av stjärnkocken Sergi Arola utmärker sig restaurang Arola som återfinns på taket av Hotel Arts, och har både inne- och uteservering.

Amsterdam – De Silveren Spiegel
På restaurangen De Silveren Spiegel, den så kallade Silverskeden, kan du uppleva en sann holländsk atmosfär i en byggnad bevarad från Hollands guldålder. På uteserveringen kan du avsmaka deras berömda 5-rättersmeny.

Prag – Letenský zámeček
När solen skiner och törsten växer är det bästa tipset att söka sig till en plats som erbjuder både en god pilsner en plats i solen. På Letenský zámeček som ligger i parken Letná kan du njuta av bäggedera.

Rom – Ombre Rosse
I stadsdelen Trastevere, bara en stenkast från den kända medeltida kyrkan Santa Maria, finns pittoreska caféet Ombre Rosso. En genuin matupplevelse från det italienska köket kan avnjutas i kvällssolen på uteserveringen.

Budapest – Varosliget Cafe & Restaurant
Som en paus i turistandet kan Varosliget Cafe & Restaurants uteservering vara ett utmärkt stopp. Uteserveringen ligger alldeles intill några av Budapest mest attraktiva sevärdheter, med utsikt över bland annat stadsparken och Hjältarnas Torg.

Berlin – Cafe Anna Blume
Cafe Anna Blume är en liten pärla i hippa området Prenzlauer Berg, inte långt ifrån Alexanderplatz. Detta är ett charmigt gammaldags konditori och café som erbjuder bakverk och praliner men även en utomordentlig frukostbuffé.

Istanbul – N Terrace
På den finklassiga restaurangen N Terrace kan du avnjuta ett kök från Medelhavet. Restaurangen ligger i Sura Design Hotel, beläget i Sultanahmet i Istanbul, och erbjuder en panorama vy över både Blå Moskén och Bosphorus Bron.

Lissabon – Meson Andaluz
Meson Andaluz är en tapasrestaurang i klass med de bästa i Spanien. Uteserveringen, som ligger längs en trappa bland Lissabons små gränder i anslutning till torget Praça de São Paulo, ger en fin upplevelse ute i kvällssolen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109