23948sdkhjf

Skotsk stjärnkrog såld

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Hotellägare ska driva The Three Chimneys i samma anda.

Shirley och Eddie Spear har efter 34 år sålt sin anrika krog The Three Chimneys. Restaurangen på ön Isle of Skye i de skotska högländerna har köpts av den skotskfödde hotellägaren Gordon Campbell Gray.

Campbell Gray planerar att återvända till Skottland permanent och fortsätta driva stjärnkrogen i samma anda men inom ramen för sin hotellkedja The Wee Hotel Company. All personal följer med över till den nya ägaren, inklusive kökschefen Scott Davies som med sin renläriga matlagningsstil byggd på hyperlokala produkter gjort The Three Chimneys till en av världens mest välrenommerade krogar.

– Eddie och jag har dedikerat större delen av våra liv till The Three Chimneys och är oerhört stolta äver hur restaurangen utvecklats genom åren. Men nu har vi kommit till den punkt i livet då vill resa mer och jobba lite mindre. Vi är därför glada över att vi i Gordon hittat en person som delar vår vision, kommenterar Shirley Spear.

Så sent som för två år sedan utsågs The Three Chimneys till Årets restaurang i Storbritannien av Waitrose Good Food Guide. 

– Jag kan inte beskriva hur privilegierad jag känner mig över att ha fått möjligheten att köpa en så ikonisk restaurang. Jag är stolt över att investera tid och resurser här, säger Gordon Campbell Gray.

De sex rum, som går att hyra i anslutning till restaurangen, kommer också att finnas kvar i verksamheten.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Nyhetsbrev

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Arkiv

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109