23948sdkhjf

Skotsk stjärnkrog såld

Hotellägare ska driva The Three Chimneys i samma anda.

Shirley och Eddie Spear har efter 34 år sålt sin anrika krog The Three Chimneys. Restaurangen på ön Isle of Skye i de skotska högländerna har köpts av den skotskfödde hotellägaren Gordon Campbell Gray.

Campbell Gray planerar att återvända till Skottland permanent och fortsätta driva stjärnkrogen i samma anda men inom ramen för sin hotellkedja The Wee Hotel Company. All personal följer med över till den nya ägaren, inklusive kökschefen Scott Davies som med sin renläriga matlagningsstil byggd på hyperlokala produkter gjort The Three Chimneys till en av världens mest välrenommerade krogar.

– Eddie och jag har dedikerat större delen av våra liv till The Three Chimneys och är oerhört stolta äver hur restaurangen utvecklats genom åren. Men nu har vi kommit till den punkt i livet då vill resa mer och jobba lite mindre. Vi är därför glada över att vi i Gordon hittat en person som delar vår vision, kommenterar Shirley Spear.

Så sent som för två år sedan utsågs The Three Chimneys till Årets restaurang i Storbritannien av Waitrose Good Food Guide. 

– Jag kan inte beskriva hur privilegierad jag känner mig över att ha fått möjligheten att köpa en så ikonisk restaurang. Jag är stolt över att investera tid och resurser här, säger Gordon Campbell Gray.

De sex rum, som går att hyra i anslutning till restaurangen, kommer också att finnas kvar i verksamheten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078