23948sdkhjf

Skotsk stjärnkrog såld

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Hotellägare ska driva The Three Chimneys i samma anda.

Shirley och Eddie Spear har efter 34 år sålt sin anrika krog The Three Chimneys. Restaurangen på ön Isle of Skye i de skotska högländerna har köpts av den skotskfödde hotellägaren Gordon Campbell Gray.

Campbell Gray planerar att återvända till Skottland permanent och fortsätta driva stjärnkrogen i samma anda men inom ramen för sin hotellkedja The Wee Hotel Company. All personal följer med över till den nya ägaren, inklusive kökschefen Scott Davies som med sin renläriga matlagningsstil byggd på hyperlokala produkter gjort The Three Chimneys till en av världens mest välrenommerade krogar.

– Eddie och jag har dedikerat större delen av våra liv till The Three Chimneys och är oerhört stolta äver hur restaurangen utvecklats genom åren. Men nu har vi kommit till den punkt i livet då vill resa mer och jobba lite mindre. Vi är därför glada över att vi i Gordon hittat en person som delar vår vision, kommenterar Shirley Spear.

Så sent som för två år sedan utsågs The Three Chimneys till Årets restaurang i Storbritannien av Waitrose Good Food Guide. 

– Jag kan inte beskriva hur privilegierad jag känner mig över att ha fått möjligheten att köpa en så ikonisk restaurang. Jag är stolt över att investera tid och resurser här, säger Gordon Campbell Gray.

De sex rum, som går att hyra i anslutning till restaurangen, kommer också att finnas kvar i verksamheten.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Nyhetsbrev

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Arkiv

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.179