23948sdkhjf

Skotsk stjärnkrog såld

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Hotellägare ska driva The Three Chimneys i samma anda.

Shirley och Eddie Spear har efter 34 år sålt sin anrika krog The Three Chimneys. Restaurangen på ön Isle of Skye i de skotska högländerna har köpts av den skotskfödde hotellägaren Gordon Campbell Gray.

Campbell Gray planerar att återvända till Skottland permanent och fortsätta driva stjärnkrogen i samma anda men inom ramen för sin hotellkedja The Wee Hotel Company. All personal följer med över till den nya ägaren, inklusive kökschefen Scott Davies som med sin renläriga matlagningsstil byggd på hyperlokala produkter gjort The Three Chimneys till en av världens mest välrenommerade krogar.

– Eddie och jag har dedikerat större delen av våra liv till The Three Chimneys och är oerhört stolta äver hur restaurangen utvecklats genom åren. Men nu har vi kommit till den punkt i livet då vill resa mer och jobba lite mindre. Vi är därför glada över att vi i Gordon hittat en person som delar vår vision, kommenterar Shirley Spear.

Så sent som för två år sedan utsågs The Three Chimneys till Årets restaurang i Storbritannien av Waitrose Good Food Guide. 

– Jag kan inte beskriva hur privilegierad jag känner mig över att ha fått möjligheten att köpa en så ikonisk restaurang. Jag är stolt över att investera tid och resurser här, säger Gordon Campbell Gray.

De sex rum, som går att hyra i anslutning till restaurangen, kommer också att finnas kvar i verksamheten.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.698